Tyske delstater vil have grænsekontrol mod Polen

grænsekontrol
Polen og Tyskland deler 467 kilometer grænse. Nu vil mindst to tyske delstater have indført midlertidig grænsekontrol, på grund af et stigende antal migranter. Arkivfoto.

BERLIN: Tyske delstater vil have grænsekontrol mod Polen. Problemet skal debatteres med kansler Olaf Scholz onsdag.


De tyske delstater Brandenburg og Sachsen vil have grænsekontrol mod Polen og Tjekkiet genindført midlertidigt. Det er ønsket om at stoppe den stigende ukontrollerede migration. Da landene er en del af Schengen-zonen, så er der ikke grænsekontrol i dag.

Kravet er fremsat i et brev til den tyske forbundsindenrigsminister Nancy Faeser, og afsendt af de to delstaters indenrigsministre – Armin Schuster fra Sachsen og Michael Stübgen fra Brandenburg.

Møde om grænsekontrol

Kravet kommer forud for et møde onsdag i Berlin mellem lederne af delstatsregeringerne og kansler Olaf Scholz. Mødet handler netop om fordeling af flygtninge.

– På baggrund af migrationssituationen på grænserne mellem Brandenburg og Polen og Sachsen til Polen og Tjekkiet skrev vi til den føderale indenrigsminister og bad om en midlertidig genindførelse af den faste kontrol ved de indre grænser, siger Armin Schuster fra Sachsen til det tyske nyhedsbureau Deutsche Presse-Agentur (dpa).

Siden begyndelsen af ​​marts og frem til midten af ​​april er der blevet opdaget 3.093 ulovlige grænseoverløbere ved Tysklands grænse til Polen, og 1.060 over grænsen til Tjekkiet, ifølge dpa.

Den polsk-tyske grænse strækker sig over en samlet længde på 467 kilometer, hvoraf hovedparten er i Brandenberg og Sachsen.

Ind fra Hviderusland

I 2021 forsøgte titusindvis af migranter og asylansøgere at komme ind i Polen over grænsen fra Hviderusland. De fleste af dem fortsatte til Tyskland, oplyser de polske myndigheder.

Siden da har Polen bygget en fysisk og elektronisk mur langs sin grænsen til Hviderusland.