Udenlandsk outsourcing skaber 25.000 jobs i Polen

  Kandidaterne_fra_universiteteterne_gdansk_og_andre_byer_er_med_til_at_tiltrække_udenlandske_investeringer

  Universitetet i Gdansk og andre polske læreanstalter udklækker kandidater, som er med til at tiltrække udenlandske investeringer.


  WARSZAWA: Polen er ved at blive et globalt centrum for outsourcing, konkluderer ny rapport. Arla og Carlsberg har allerede givet opgaver til polske hænder.


  Arla har flyttet regnskabsfunktioner i Danmark, Sverige og England til et nyt regnskabscenter i Gdansk i Polen med omkring 140 ansatte.

  Mejerikoncernen begrunder blandt andet udflytningen med, at der i uddannelsesbyen Gdansk mulighed for at rekruttere velkvalificerede medarbejdere.

  En anden grund er “et betydeligt lavere polsk lønniveau”.

  Andre internationale koncerner har gjort som Arla, og den økonomiske krise vil formentlig forstærke tendensen.

  Stærke akademiske miljøer

  Polen kan blive en af de store vindere, når det handler om at tiltrække opgaver, som bliver outsourcet fra virksomheder i andre lande.

  Sådan lyder en af konklusionerne på en rapport, som Polens statslige agentur for udenlandske investeringer PAIiIZ har udarbejdet i samarbejde med det internationale revisionsfirma KPMG.

  – Polen har en fordel fremfor andre europæiske lande. Fordelen ligger i de stærke akademiske miljøer, som er spredt over hele landet, siger Jerzy Kalinowski, der er partner i KPMG til Polish Market Online.

  78 servicecentre siden 2003

  Rapporten fortæller, at der siden 2003 rundt om i Polen er åbnet 78 servicecentre, der beskæftiger sig med forskellige former for outsourcing.

  I samme periode er der i sektoren skabt 24.500 jobs, og de samlede investeringer beløber sig til mere end to milliarder US dollars.