Udenlandske investeringer skaber flere jobs i Polen

  Opel-Gliwice

  Biler og autotilbehør var en af de sktorer, der trak flest udenlanske investeringer i 2013. Billedet er fra General Motors fabril i Gliwice. Foto: Opel Media ©


  WARSZAWA: Næsten 19.000 nye jobs blev resultatet af de 53 projekter, som det polske styrelse for udenlanske investeringer, PaIz, støttede sidste år. Det er 89 procent flere end i 2012.


  53 udenlandske investeringer blev i 2013 etableret med støtte fra den polske styrelse for udenlandske investeringer, PAIZ.

  Investeringerne repræsenterer en samlet værdi på næsten en milliard euro, og de førte til, at der blev skabt 18.963 nye jobs, skriver PAIZ på sin hjemmeside.

  Flest fra USA

  17 investeringer blev foretaget af selskaber fra USA, som dermed var den største investor, fulgt af Tyskland med syv projekter.

  Med 22 projekter blev service og support den største sektor, mens 10 investeringer blev foretaget i produktion af biler og tilbehør.

  Vækst og tro på Polen

  PAIZ støtter i alt 164 projekter til en samlet værdi af 3,4 milliarder euro. De forventes tilsammen at skabe mere end 30.000 job i de kommende år.

  – De mange nye investeringer giver grund til at tro, at ikke alene er Polen tilbage på vækstsporet, men landets popularitet blandt udenlandske investorer er også fortsat meget høj, skriver PAIZ.