Udenrigsminister ønsker fælles EU-løsning for flygtninge

  Polens_udenrigsminister_ønsker_fælles_EU_løsning_på_flygtninge

  Polens udenrigsminister Gregorz Schetyna ønsker en EU løsning, der indeholder fælles europæisk samarbejde med nabolande og hjælp til flygtningenes hjemlande. Foto: Polens udenrigsministerium.


  WARSZAWA: Polens udenrigsminister har sendt et åbent brev til europæiske aviser, hvor han opfordrer til en fælles europæisk løsning på flygtninge-krisen.


  Polens udenrigsminister Gregorz Schetyna sendte mandag et åbent brev til flere europæiske aviser, blandt andre det tyske Frankfurter Allgemeine Zeitung og franske Le Monde, hvor han opfordrer til at finde en fælles europæisk løsning på flygtninge-krisen.

  I brevet advarer han også imod at lade krisen skabe splid og fjendtlighed mellem de europæiske lande.

  Kompleks og effektiv løsning

  Schetyna skriver i det åbne brev, at Polen er klar til at tage imod flere end 10.000 flygtninge, hvis det er led i en aftale om en effektiv og kompleks løsning af krisen.

  En sådan løsning skal indeholde en mere effektiv kontrol med de ydre grænser, et stærkere samarbejde med EU’s nabolande og en styrket indsats for at stabilisere flygtningenes hjemlande.

  – Hvis vi ikke er i stand til som et fælles Europa at tage modige skridt i en solidarisk ånd, men også med et ansvar for vores egne borgeres sikkerhed, så vil krisen bare fortsætte med at vokse, skriver den polske udenrigsminister.

  Modsætter sig kvoter

  Polens statsminister Ewa Kopacz erklærede i weekenden, at Polen er klar til at modtage mellem 10.000 og 12.000 flygtninge. Polen har dog hele vejen gennem forhandlingerne modsat sig, at EU skal kunne bestemme kvoter for, hvor mange flygtninge medlemslandene skal tage.

  Tirsdag i sidste uge nedlagde Polen veto mod EU-kvoter sammen med Tjekkiet, Slovakiet og Ungarn. Det fik forhandlingerne til at bryde sammen på EUs møde for indenrigsministre i Bruxelles.

  Onsdag i denne uge mødes EUs stats- og regeringschefer til et krisemøde i Bruxelles for at få en aftale på plads.