Udstilling af børnetegninger fra Anden Verdenskrig

Børnetegninger krigen Ukraine Polen
Polens ambassadør Antoni Falkowski (th.) her sammen med sin ukrainske kollega Mykhailo Vydoinyk ved åbningen af udstillingen af den katolske Ansgar Kirke i København. Foto: Polens Ambassade.

KØBENHAVN: En udstilling med børnetegninger fra rædslerne under Anden Verdenskrig er i Danmark frem til november.


En udendørsudstilling ved Ansgar Kirke i København er blev indviet af Polens og Ukraines ambassadører i Danmark. Polens Antoni Falkowski og ukrainske Mykhailo Vydoinyk åbnede udstillingen, der har titlen: “Mor, jeg vil ikke have krig”.

Børnetegninger og traumer

Udstillingen viser børnetegninger der er lavet af polske børn i årene efter 1946. Tegningerne viser nogle af de tanker og traumer hos børnene, der er relateret til den nazistiske besættelse fra 1939 til 1945. Udstillingen omfatter også tegninger af ukrainske børn, der har lavet deres tegninger under indtryk af det Sovjet-kommunistiske felttog i Polen under Anden Verdenskrig.

LINK: Ansgar Kirken København

Udstillingen kan ses uden for den katolske Ansgar Kirke på Bredgade 64 i København frem til november. Det er de to ambassader, Archiwa Państwowe og Ansgar Kirken der står bag udstillingen.

Dele af udstillingen på Bredgade i København med de polske og ukrainske børnetegninger, der er lavet lige efter Anden Verdenskrig. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.