Udstilling af verdensberømt maler på Nationalmuseet

  1087438

  Udstillingen på Nationalmusset i Warszawa er et udvalg af Mark Rothkos kendte malerier. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den afdøde amerikanske kunstmaler Mark Rothko’s værker, kan ses i Polen på en udstilling der åbner i dag.


  Den verdensberømte Mark Rothkos værker vises for første gang på en udstilling i Polen. I dag slår Nationalmuseet i Warszawa nemlig dørene op for en udstilling med den amerikanske kunstner, som kan ses frem til den 1. september.

  17 malerier

  Udstillingen på Nationalmuseet i Warszawa består af 17 malerier, der blandt andet rummer de store ”farvefeltsmalerier”, som Rothko især er kendt for.

  Private ting

  Udover malerierne byder udstillingen på Rhotkis dokumenter, fotos, bøger fra kunstnerens eget bibliotek og musik, som kunstneren lyttede til, da han skabte sine kunstværker. Alle private Rhotkos ting er udlånt til Warszawa Nationalmuseet af kunstnerens familie, der har samarbejdet om udstillingen.

  Verdenskendt maler

  Mark Rothko (1903-1970) var russisk-amerikansk maler, der emigrerede til USA, da han var 10 år gammel. Han begyndte at male i slutningen af tyverne, og gennem årtierne skiftede sin maleristil, som ledte ham til at blive en af hovedskikkelserne inden for “colour field painting”. Rhotkos maleri Orange, Red, Yellow fra 1961 er det dyreste moderne kunstværk, og blev i 2012 solgt for 87 millioner amerikanske dollars.