Udstilling om kamp for demokrati på Kgs. Nytorv

  Udstillingen ‘Historier bag jerntæppet’ som den så ud i Hamborg i april måned. Udstilligen blev første gang præsenteret i i Gdansk i december sidste år i forbindelse med Lech Walesa 25 års jubilæum for modtagelsen af Nobels Fredspris.


  Midt i maj rykker polsk historie ind på Kongens Nytorv i København med udendørs-udstillingen ‘Historier bag jerntæppet’ om bl.a. Solidarnosc og demokrati.


  Udendørsudstillingen ‘Historier bag jerntæppet’ gæster København og handler bl.a. om Solidarnosc og kampen for demokrati.

  Fra tirsdag den 12. maj kan interesserede få et indblik i forholdene i de kommunistiske lande bag jerntæppet under den Kolde Krig mellem de to stormagter USA og Sovjetunionen.

  Metro Kongens Nytorv

  Det sker, når udstillingen ‘Historier fra jerntæppet’ fra midt i maj og en lille uge frem kan ses døgnet rundt på Kongens Nytorv i København ud for metrostationen af samme navn – og for enden af Strøget mod Nyhavn.

  Udstillingen fortæller om tiden fra og efter Anden Verdenskrig, og hvad krigen fik af betydning for befolkningerne i lande, som blev underlagt Sovjetunionens kontrol.

  For polakkernes vedkommende sluttede de direkte konsekvenser, af Anden Verdenskrig først, da polakkernes genvandt deres frihed og blev herre i eget hus efter rundbordssamtaler i foråret 1989.

  International udstilling

  Det er ikke kun København, der får glæde af udstillingen.

  I anledning af 20 året for de første (delvise red.) frie valg i Polen 4. juni 1989, besøger udstillingen flere hovedstæder og storbyer verden over. Når udstillingen pakkes sammen om morgenen søndag den 17. maj, sendes den direkte videre til Oslo, hvor den forsynes med norske tekster.

  Demokrati fra Gdansk

  Udstillingen er arrangeret af European Solidarity Centre i Gdansk og Polens Ambassade i København.

  Udstillingsperioden på Kongens Nytorv i København er fra den 12. til den 16. maj.