UEFA udpeger fire polske værtsbyer til EM 2012

  EM_2012_Warszawa_stadion_0

  Det nye polske nationalstadion i Warszawa skal lægge græs til EMs åbningskamp 9. juni 2012.


  De polske værtsbyer Gdansk, Poznan, Warszawa og Wroclaw er på rette vej i forberedelserne til EM 2012. Til gengæld har medarrangørerne i Ukraine stadig store problemer.


  Gdansk, Poznan, Warszawa og Wroclaw er på et møde i det europæiske fodboldforbunds eksekutivkomite blevet udpeget som de polske byer, hvor der skal spilles kampe under EM i fodbold 2012.

  Samtidig fastslog UEFA, at byerne Krakow og Chorzow hverken bliver værtsbyer eller reservebyer.

  UEFAs ledelse vurderer, at de polske byer befinder sig i en situation, der gør det muligt at påtage sig værtskabet, når EM går i gang om tre år.

  Stort arbejde forude

  Polen arrangerer EM i fodbold 2012 i samarbejde med nabolandet Ukraine.

  – Vi har gennem de seneste måneder været vidner til store fremskridt, men vi må minde begge lande om, at de stadig har et stort arbejde foran sig, sagde UEFAs præsident, Michel Platini, da beslutningen blev annonceret.

  Platini nævnte blandt andet at en række udfordringer med hensyn til infrastruktur skal løses hurtigst muligt.

  Ukrainske udfordringer

  Mens de fire polske byer fik det officielle UEFA stempel, var meldingen til byerne i Ukraine mere lunken.

  Hovedstaden Kiev blev bekræftet som værtsby for gruppekampe, kvartfinaler og en semifinale. Efter planen skal EM finalen også spilles der, men UEFA valgte ikke at bekræfte Kiev som finaleby.

  Byerne Donetsk, Lviv og Kharkiv fik heller ikke bekræftet deres status som værtsbyer.

  Ny frist

  De fire ukrainske byer fik en frist til 30. november 2009. Inden den dato skal de opfylde en række konkrete betingelser med hensyn til stadionbyggeri, udbygning af lufthavne, forbedret regional transport og overnatningsmuligheder.

  Det fremgår ikke af UEFAs meddelelse, hvad der sker, hvis de ukrainske byer ikke lever op til betingelserne ved udgangen af november.