EM_stadion_i_Kiev_hvor_finalen_for_EM_2012_skal_spilles
VIBY: – Ukraines regering skal holde op med at blande sig i interne anliggender i fodbold. Så kort er beskeden fra UEFA til Ukraine, skriver jp.dk.
LÆS  Polens fodboldlandshold fik uafgjort mod Portugal


UEFA truer nu med at fratage Ukraine Europamesterskabet i 2012, som landet skal være værter for sammen med Polen, skriver jp.dk fredag aften.

– Hvis det ukrainske fodboldforbund ender med at blive suspenderet, så er det naturligvis heller ikke holdbart, at landet kan arrangere EM i 2012,” meddeler UEFA’s generalsekretær Gianni Infantino ifølge jp.dk

Aflysning og udelukkelse

Ukraine skal som udgangspunkt arrangere Europa-mesterskaberne i 2012 sammen med Polen. Men en eventuel udelukkelse betyder ikke bare fratagelse af værtsskabet, men også, at det ukrainske landshold bliver udelukket fra alle fodboldturneringer under UEFA og det internationale fodboldforbund FIFA.

Politisk valg

UEFA har klare regler, der forbyder politisk indblanding i de nationale fodboldforbund. Og det princip har Ukraines regering tilsyneladende brudt i forbindelse med valget af en ny formand i forbundet.

– Det handler om, at politikerne blander sig i, hvordan fodbolden i Ukraine skal styres. Vi har sendt et brev til fodboldforbundet og beder om, at Ukraine forholder sig som påkrævet. De skal svare os inden 4. februar.

Hvis der ikke sker ændringer, må vi diskutere udelukkelse og andre tiltag, lyder det fra UEFA’s generalsekretær.

LÆS  Polen vinder første kamp over Bosnien-Hercegovina
LÆS  Polen vinder første kamp over Bosnien-Hercegovina