Ukraines præsident på arbejdsbesøg i Warszawa

  Ukraine-Polen

  Polens præsident Bronislaw Komorowski og Ukraines præsident Viktor Janukovitj til møde i Ukraine i september. Foto: Ukraines Præsidentens informationsafdeling


  KIEV: Ukraines præsident kommer til Warszawa på et arbejdsbesøg, har repræsentanter for de to præsidenter aftalt på et møde i Ukraines hovedstad.


  Ukraines præsident Viktor Janukovitj kommer på officielt arbejdsbesøg hos sin polske kollega Bronislaw Komorowski den 19. februar.

  Samarbejde frem til 2015

  Præsidenterne skal aftale rammerne for det polsk-ukrainske samarbejde fra 2013-2015, og der ventes at foreligge en formel aftale i nær fremtid. Det har den ukrainske præsidents administrationsleder Sergej Liovotjkin og leder af den polske præsidents kontor, Jacek Michalowski, på et møde i Kiev.

  Ukraine-EU perspektiver

  På mødet blev aktuelle emner i det ukrainsk-polske samarbejde indenfor politik, økonomi, humanitære indsats og andre samarbejdsområder, drøftet.

  Samarbejde på stand by

  Ifølge den ukrainske præsidents pressetjeneste, blev samarbejdsaftalen mellem Ukraine og EU, der er sat på stand-by i Bruxelles på grund af fængslingen af den tidligere premierminister, også debatteret på mødet.

  Polen har traditionelt arbejdet for Ukraines interesse i forhold til EU.