US-soldater og kampvogne er kommet til Polen

  kampvogne_usa_polen
  Der er flere hundrede kampvogne på vej til Ukraine, oplyser den ukrainske ambassadør i Paris. Arkivfoto.

  Amerikanske kampvogne kom fredag til Tyskland, og er nu sendt videre til Polen. Foto: Bremerhaven Havn.


  WARSZAWA: Amerikanske soldater landede lørdag eftermiddag i Wroclaw for at tage del i forsvaret af NATO’s østlige flanke.


  Lørdag eftermiddag ankom de første amerikanske soldater, der skal indgå i den tusind mand store enhed der skal sikre Polen for NATO under amerikanske kommando.

  Fløj til Wroclaw

  De amerikanske soldater der ankom lørdag, kørte efter landingen i Wroclaw/Starachowice lufthavnen i cirka to timer mod nord vest til deres base i den polske by Zagan. I Szczecin er der også en dansk-tysk-polsk kaserne der ligeledes indgår i den samlede NATO-styrke mod øst.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: NATO sender 4.000 soldater til Østersøen

  Kampvogne med skib

  Fredag kom 2.500 amerikanske rullende enheder som blandt andet kampvogne og bæltekøretøjer med skib til Bremerhaven i Tyskland, hvorfra de i løbet af de næste uger bliver sendt med tog videre til til de amerikanske soldater på baserne i Zagan og Boleslawiec i Polen. Den første gruppe er fra Colorado.

  NATO ved grænserne

  NATO vil som en del af beslutningen fra alliancens topmøde i Warszawa i sommer, udstationere soldater og opstille forsvarsudstyr, der kan imødegå et potentielt angreb fra Rusland. Det er nu USA, Tyskland, England og Canada der har kommandoen i Polen og de tre baltiske lande, Estland, Letland og Litauen.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Analyse om NATO topmøde

  Rusland har opstillet missiler i Kaliningrad og langs deres grænser mod EU i øst. Ligeledes har russerne optrappet store militære enheder ved grænserne op til Hviderusland, Estland, Letland, Litauen og Polen. Derudover udsættes NATO-lande løbende for provokationer og krænkelser af blandt andet luftrummet.

  Cyber krig

  USA, Tyskland og Sveriges efterretningstjenester siger samstemmende, at de er blevet forsøgt hacket af russiske hackere med forbindelser til den russiske ledelse.