Verdens største fly er strandet i polsk lufthavn

Verdens største fly
Verdens største fly fra det ukrainske selskab Antonov, er strandet i Polen efter en fejl på landingsstellet. Foto: Antonov.

RZESZOW: Verdens største fly der er fra det ukrainske luftfartsselskab Antonov er strandet i Polen. Der er problemer med landingsstellet.


Verdens største fly er strandet i den polske by Rzeszow. Det er den ukrainske AN-225 der er ejet af ukrainske Antonov.

Flyet er strandet i Polen på grund af en fejl i landingsstellet, meddelte Antonov mandag. Selskabet har sendt specialister afsted til Rzeszow, men oplyser ikke hvordan skaden er sket. Der er heller ingen oplysninger om, hvor lang tid flyet er strandet.

Artiklen fortsættes herunder

 

Verdens største fly: 84 meter langt

AN-225 M er et sovjetisk fremstillet seks-motors transportfly fra Antonov, og bygget på Antonov-fabrikken i Kiev. Det er en ekstra stor udgave af An-124 – Ruslands tunge transportfly – og det blev bygget til at transportere de sovjetiske Buran rumfærger. Dette er den eneste udgave af flyet, der er verdens største. En anden tilsvarende udgave blev aldrig færdigbygget. Flyet bruges til transport af ekstremt store dele som ovne, skorstene, flydele og meget andet.

LINK: Flyfabrikken Antonovs hjemmeside

Vingefanget på AN-225 er 88,4 meter, flyet er 84 meter langt og 18,1 meter højt. Flyet kan have 250 tons last om bord.

Støt polennu.dk – et frit dansk medie om Polen. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – På forhånd tak, du gør en forskel.