Verdens største kulkraftværk står i flammer

kulkraftværk polen
Verdens største kulkraftværk i flammer. Lørdag formiddag udbrød der brand ved Belchatow kraftværket i Lodz-regionen i Polen. Branden var lørdag eftermiddag fortsat ikke under kontrol. Privatfoto.

LODZ: Belchatow-kraftværket der er verdens største kulkraftværk, står i flammer. Siden i formiddags har brandfolk været på stedet.


Kulkraftværk brænder: Verdens største brunkulskraftsværk i Belchatow ved Lodz i Polen brænder. Det meddeler det nationale nyhedsbureau PAP. Branden brød ud klokken 11 lørdag formiddag. Brandfolk fra flere polske brandkorps er på stedet, og kæmper mod flammerne.

– Det lykkedes i første omgang for brandmændene at slukke ilden, men situationen er endnu ikke under kontrol, siger lederen af Lodz brandvæsen, Jędrzej Pawlak.

– Det vigtigste er, at ilden ikke er inde i selve kraftværket, men på transportbåndene og i brunkulminen, siger indsatslederen. Slukningsarbejdet er vanskeligt, fordi transportbåndene ligger i en højde der svarer til et højhus.

Pożar w elektrowni Bełchatów

Ejer kulkraftværk

Ejeren af værket PGE Energi kender ikke brandårsagen, men har i en pressemeddelelse skrevet, at der er nedsat en undersøgelseskommission, der skal finde ud af hvorfor branden opstod.

PGE Energi meddeler også, at branden ikke vil føre til elektricitetsmangel.

Flere nyheder fra Polen på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem.