Verdensbanken tror på højere polsk vækst næste år

  Verdensbanken_tror_på_mere_vækst_i_Polen_i_2014_Maja_Giannoccaro_polennu

  Verdensbanken tror nu på dobbelt så meget vækst i Polen i 2014, end tidligere prognoser fra banken. Foto: Maja Giannoccaro polennu.dk.


  WARSZAWA: Verdensbanken har i en ny prognose næsten fordoblet forventningerne til den økonomiske vækst i Polen i det nye år.


  Verdensbanken har opjusteret forventningerne til Polens økonomiske vækst i 2014. Fra en anslået stigning i BNP næste år med 1,5 procent, har banken nu opjusteret forventningerne til 2,8 procent.

  Fremgang i løbet af 2013

  Det er den såkaldte EU11 rapport, der beskriver de tidligere Central- og Østeuropæiske medlemmer af den kommunistiske østblok. Generelt mener Verdensbanken, at udviklingen i den økonomiske vækst i området gik langsomt ved årets begyndelse, men at væksten har taget fart sidst på året.

  Eksport fremgang

  Rapporten fremhæver Rumænien, Slovakiet og Polen, som har haft fremgang i nettoeksporten, trods faldende investeringer og et afdæmpet privatforbrug.

  Den generelle prognose for EU11 landene forudser en vækst på 2,3 procent, mens væksten i Polen altså regnes for at blive på 2,8 procent.

  Seneste tre kvartaler

  Værst er det gået i de seneste tre kvartaler i Kroatien og Slovakiet, hvor der har været negativ vækst. Bedst er det gået for Litauen og Letland, der har den højeste vækstrate i EU28 området.