Vindenergi har stigende medvind i Polen

  website14V11230MW

  Den danske producent af vindmøller, Vestas, fik i januar en ordre på 12 af selskabets V112-3.0 MW vindturbiner, som skal stilles op i Lodzkie regionen i Polen. Foto: Courtesy of Vestas Wind Systems A/S


  WARSZAWA: Hvert år øger Polen sin kapacitet for vindenergi med 550 megawatt. Fra 2020 vil landet udvikle vindparker i Østersøen


  Polen satser i stigende grad på vindenergi, og lige nu er vindmølleparker med en samlet kapacitet på 1.500 megawatt under konstruktion.

  Det kom frem under en konference om vindenergi i Polen, hvor vicemiljøminister Janusz Ostapiuk slog fast, at det er en energiform, som fortsat vil udvikle sig.

  – Hvert år øger vi kapaciteten med 550 megawatt, sagde ministeren ifølge polsk radio.

  Planer om havvindmøller

  I takt med, at der er rejst møller på de mest ideelle steder i land, begynder polakkerne at rette blikket mod Østersøen, hvor det er planen at udvikle havvindmølleparker fra 2020 og frem.

  Janusz Ostapiuk sagde, at ministeriet arbejder på at gøre det muligt at rejse møller til havs. Samtidig fastslog han, at private initiativer nødvendige, hvis havvindmøllerne skal blive til noget.

  Den polske regerings nuværende mål er, at landet i 2030 skal producere 13 gigawatt vindenergi om året. I 2050 skal det tal være steget til 21 gigawatt.