Voldsomme snestorme og mere frost på vej

advarsler om snestorme og frost i Polen
Polens Meteorologiske Institut (IMWM) har udsendt advarsler om snestorme og frost i de nordlige egne af Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Det er koldt i Polen og det bliver kun værre. Voldsomme snestorme og mere frost på vej. Frem til tirsdag morgen ventes op til 50 cm sne.


Der er voldsomme snestorme og mere frost på vej i Polen, selv om det allerede er meget koldt. I det nordøstlige Polen. Den kommende nat vil være med mere sne og med temperaturer på op til 23 graders frost i det nordøstlige Polen, mens den sydlige del af landet kan vente temperaturer på omkring 6-7 graders frost. Samtidig varsles der kraftige vinde, der udløser snestorme søndag, oplyser den polske vejrtjeneste IMGW.

Snestorme og 40 cm sne

Søndag følges de lave temperaturer af meget kraftig nedbør, der udløser snestorme i det sydlige Polen. De voldsomme snestorme ventes at fortsætte mandag. Der ventes snefald på mellem 35 og 45 cm frem til mandag morgen. IMGW skønner at der kan være snefald på helt op til 50 cm.

IMGW forudser at der tirsdag mange steder i det sydlige Polen vil ligge 40 cm sne. På fredag genåbner de polske skisportssteder.

Voldsomme snestorme og meget lave temperaturer. Grafik: IMGW.

EKSTERNT LIN: VEJRTJENESTEN IMGW

Flere storme fra Polen – eller andet nyt? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

Vejrkort Polen 7 februar 2021

LÆS OGSÅ: Aktuel vejrudsigt for Warszawa