Voldsomt uvejr har givet oversvømmelser i syd

oversvoemmelse_gdansk_1_august_2018
Redningstjenesterne har haft et travlt døgn, efter at massive regnskyl i Krakow-regionen, har givet store oversvømmelser og blokerede veje. Arkivfoto.

KRAKOW: Mere end tusinde brandfolk er sat ind i kampen mod oversvømmelser i det sydlige Polen. Værst er det omkring Krakow.


I løbet af det seneste døgn er mere end 1.100 brandmænd sat ind i kampen mod oversvømmelser. I regionen omkring Krakow er 701 bygninger oversvømmet og 107 lokale- og regionale vejstrækninger under vand. Nogle veje og jernbaner er fortsat blokeret på grund af jordskred.

Togstrækningen mellem Krakow og Zakopane er blokeret, og der er indsat togbusser på en del af strækningen.

– Det har været en vanskelig nat i regionen. Regnvejret har påvirket alle, men vi var godt forberedte efter at have set vejrudsigterne, siger regionens regeringsrepræsentant, Kmita.

Alarm: Flere oversvømmelser

De voldsomme regnskyl og den høje vandstand, har fået myndighederne til at udsende varsler for flere oversvømmelser mange steder i regionen omkring Krakow.

I det sydlige Polen ryddes der nu op efter oversvømmelserne, og centralregeringen har lovet en økonomisk håndsrækning til de områder der er hårdt ramt, siger Kmita til det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.