Voldsomt uvejr rammer Polen de næste dage

advarsler om snestorme og frost i Polen
Polens Meteorologiske Institut (IMWM) har udsendt advarsler om snestorme og frost i de nordlige egne af Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Et voldsomt uvejr har ramt Polen, og de næste fire dage vil være præget af kraftige vinde, regn, snestorme og is.


Varsel: Et voldsomt uvejr har ramt dele af Polen, og det voldsomme vejr tager til i styrke i flere dele af Polen. Værst i den nordlige del af Polen, ud til Østersøen. Polens Meteorologiske Institut (IMGW) har udsendt orange advarsel. Det er cyklonen Oleg der driller.

Vindstød på 90 km/t

Der er udsendt stormvarsler i flere regioner, og der advares mod kraftig nedbør og farlige vinde. Advarslen gælder fra tirsdag aften til onsdag morgen i det nordlige Polen. Der varsles vinde på 45 kilometer i timen, og med stød på op til 90 kilometer i timen fra vest. Der er udsendt gul alarm for flere regioner, som betyder vindstød på op til 70 kilometer i timen.

I det sydlige Polen vil de kraftige vinde være fulgt af snestorm, der kan give trafikale problemer.

Voldsomt uvejr hele ugen

De vilde vinde fortsætter til og med fredag, men IMGW udelukker ikke at der kommer nyt uvejr efter.

Onsdag: Stærk vind og storme

Torsdag: Isdannelser, stærk vind, snefygning og snestorme, kraftigt snefald

Fredag: Kraftigt snefald, kraftig vind, is på veje, snefygning og snestorme

Lørdag: Foreløbig ingen advarsler

 

LINK: Polens Meteorologiske Institut (IMGW)

 

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

Støt polennu.dk og få mere viden

LINK: Støt polennu.dk og få flere gratis nyheder