Warszawa blandt de billigste storbyer i Europa

  warszawa_billig_by

  De lave priser i Warszawa er til størst glæde for byens gæster. Indbyggerne skal sætte prisniveauet i forhold til deres løn, som også ligger i den lave ende. Foto: Bjarne Jensen, polennu.dk


  WARZAWA: Den polske hovedstad ligger nummer 57 på liste over prisniveauet i 72 storbyer. I Europa er Warszawa blandt de billigste.


  Leveomkostningerne i Warszawa er cirka det halve af, hvad de er i København. Til gengæld er lønniveauet i de polske hovedstad også meget lavere end i den danske.

  Tallene fremgår af en årlig analyse fra den schweitziske finansvirksomhed, UBS.

  UBS sammenligner priserne på 122 udvalgte varer i 72 storbyer over hele verden.

  De bliver alle målt ud fra priserne i New York, der bliver sat til 100.

  Nummer 57 ud af 72

  Warszawa ligger nummer 57 på listen med et indextal på 53,7. Dermed er den polske hovedstad en af de billigste storbyer i Europa.

  Blandt byerne i Europa ligger kun hovedstæderne i Ukraine, Litauen, Bulgarien og Rumænien lavere. Allerbilligst er det at fylde de 122 varer i indkøbskurven i den indiske hovedstad Delhi.

  Oslo er den dyreste by i undersøgelsen og på de følgende pladser kommer Zûrich, Tokyo Geneve og København.

  Lav løn i Warszawa

  UBS har også sammenlignet lønningerne i de 72 byer. Her ligger Zürich i top sammen med Geneve og med København på tredjepladsen.

  Warszawa er placeret som nummer 51 med et indekstal på 23,8 i forhold til New York, der også her er sat til 100.

  Billigt for turister

  Mens turister og andre gæster fra byer med et højere prisniveau kan glæde sig over at få meget for deres penge i Warszawa, må indbyggerne sætte priserne i forhold til den løn, de tjener.

  Når det gælder købekraft ligger Warszawa nummer 54 på listen fra USB. Indbyggerne i Zürich er dem, der har bedst råd til at købe de 122 varer, set i forhold til den løn de tjener.