Witcher-bøgerne og Netflix-serien er polske

Witcher
Netflix serien Witcher, der er baseret på polske bøger, er den næst mest sete serie på Netflix. PR-foto.

KØBENHAVN: Endnu en bog om Witcher, der også er kendt fra Netflix og computerspil, er nu oversat til dansk. Mød oversætteren mandag.


Det polske fantasyunivers med Witcher, som mange kender fra TV-serien på Netflix og computerspil, er skrevet af polakken Andrzej Sapkowski. Serien er en af de mest populære på Netflix, og er baseret på karakterer fra de otte bind.

Fem af de otte bøger er udkommet på dansk, og interessen for det unikke slaviske univers er stærkt stigende, viser salgstallene.

– Jeg arbejder med bind nummer seks nu, fortæller den danske oversætter til bøgerne Rune Brandt Larsen til polennu.dk.

Witcher i Istedgade

Danske fans af Witcher kan møde den danske oversætter i Byens Bogcafe i Istedgade på Vesterbro, mandag den 6. februar. Der er gratis adgang, men det kræver tilmelding. Se link nederst.

Witchers danske oversætter Rune Brandt Larsen fortæller om arbejdet med oversættelsen af Sapkowskis bøger. Hvad er egentlig særligt ved Witcherens verden i forhold til andre dele af fantasylitteraturen? Hvilke slaviske elementer har den polske forfatter krydret fantasyuniverset med? Hvad kendetegner Sapkowskis fortællestil, og i hvor høj grad skinner den igennem I filmatiseringen? Og hvilke udfordringer er der ved at oversætte et helt fantasyunivers med alle de tilhørende væsener, navne m.m.?

LINK: Tilmelding til event i Byens Bogcafe

Witchers danske oversætter Rune Brandt Larsen har oversat for Gyldendal, og arbejder til daglig på Polen ambassade i København. Foto: Polens Ambassade.

Arrangementet er fra klokken 15 – 17, Istedgade 102, København V.

Ny Witcher sæson i gang

Computerspillet til Witcher er lavet af CD Project Red i Warszawa og har allerede annonceret en version 4 af spillet. Det polske selskab, der også står bag Cyberpunk 2077, har endnu ikke givet en officiel dato på udgivelsen.

Netflix tv-serien af Witcher – den kommende sæson 3 – har annonceret premiere til sommer.

(Artiklen fortsættes under)

Witcher udgivelser på dansk

Det sidste ønske (2016)
Skæbnens sværd (2017)
Elverblod (2019)
Foragtens tid (2020)

Witcher-bøgerne

The Last Wish (2007)
Sword of Destiny (2015)
Blood of Elves (2009)
Time of Contempt (2014)
Baptism of Fire (2015)
The Tower of the Swallows (2016)
Lady of the Lake (2017)
Seasons of Storms (2013)

 

 

 

Støt polennu.dk og få mere viden

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

LINK: Støt polennu.dk og få flere gratis nyheder