Politiet: Konkrete dødstrusler mod Donald Tusk

Donald Tusk
Donald Tusk bliver nu omgivet af livvagter efter flere dødstrusler. Politiet siger at truslerne er konkrete og alvorlige. Der er parlamentsvalg i Polen i 2023. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens tidligere statsminister Donald Tusk – og leder af oppositionen – har onsdag bedt om politibeskyttelse efter dødstrusler.


Dødstrusler: Formanden for det største oppositionsparti Donald Tusk, har onsdag aften bedt om politibeskyttelse. Det skriver han på Facebook. Tusk er tidligere statsminister i Polen og tidligere præsident i EU.

Donald Tusk skriver, at han får dødstrusler og trusler om attentater i tide og utide. Det er ikke kun ham selv det rammer, men også familien udsættes for trusler og chikanerier. Tusk oplyser desuden, at politiet har sagt, at truslerne er konkrete og skal tages meget alvorligt.

(Artiklen fortsætter under)

Public service TVP i ny hetz mod Donald Tusk

LÆS OGSÅ: Public service TVP i ny hetz mod Donald Tusk

Myrdet efter dødstrusler og hetz

Det er valgår i 2023 i Polen, og formentlig derfor er retorikken i Polen blevet yderligere skærpet. Værst er tilsviningen af Tusk på den regeringskontrollerede nyhedskanal TVP. Det var også en hetz fra TVP, der har fået skylden for at en gal mand myrdede den populære Gdansk borgmester, Pawel Adamowicz i 2019.

Hetzen fra den regeringskontrollerede tv-kanal er fortsat og har ramt afløseren som borgmester i Gdansk, Aleksandra Dulkiewicz. Chikanerierne og dødstruslerne mod hende er så alvorlige, at hun har livvagter døgnet rundt.

Bombe sendt til senatets formand efter hetz

Var det en nyhed du kunne bruge til noget?

Du kan sikre at der kommer flere af slagsen ved at støtte polennu.dk. Vi har ikke en betalingsmur – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så støt os økonomisk. Så lover vi til gengæld flere nyheder. Er du klar?

Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor hjælp – på forhånd tak.

Støt polennu.dk og få mere viden