Bombe sendt til senatets formand efter hetz

Bombe Polen
Senatsformand Tomasz Grodzki der for nylig var i København, er udsat for en hetz der nu har betydet at han har modtaget en bombe og et trusselsbrev. Senatsformand Tomasz Grodzki og hans delegation i samtale med polennu.dk redaktøren. Foto: Lukasz Kaminski, Senatet.

WARSZAWA: Polens senatsformand Tomasz Grodzki har modtaget en pakke med et trusselsbrev og en bombe. Sagen efterforskes.


Bombe mod senatsformand. Polens nummer 3, senatsformand professor Tomasz Grodzki modtog fredag en pakke med et trusselsbrev og sprængstoffer. Det bekræftes af politiet og sikkerhedstjenesterne.

Senatsformand, Tomasz Grodzki, lægen fra Szczecin der er udsat for en hetz på de regeringskontrollerede medier.Arkivfoto.

Senatsformanden har gennem længere tid været udsat for hetz og falske beskyldninger fra Kaczynski-regeringen. Grodzki er medlem af Borgernes Platform, som Donald Tusk er formand for.

– Det er, hvad had fører til, skrev formanden på Twitter.

Bombe udløst af hetz

– Det her er, hvad industrien for foragt og hån mod politiske modstandere, betyder. I mit navn kom en pakke til senatet – et brev med dødstrusler og sprængstoffer. Pakken blev overtaget af de relevante tjenester. Jeg håber, de kan fange gerningsmanden hurtigt, skrev Tomasz Grodzki, marskal fra Senatet informerede på sin Twitter-profil.

Senatsformanden besøgte Danmark tidligere på måneden, hvor udtalelser til polennu.dk har udløst yderligere hetzstemning, mod den populære senatsformand i højre radikale medier i Polen.

Senatsformand: Vi skal holde sammen i krisen

Chefen for den polske hærs sikkerhedstjeneste, oberstløjtnant Boguslaw Piorkowski, bekræfter historien, og oplyser at sagen efterforskes af flere enheder og af Warszawa politi.

Mere om polsk politik og frie medier på dansk? Støt polennu.dk! Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00