Domstol afgør at anti LGBT-erklæringer er ulovlige

LGBT-erklæringer
En domstol har underkendt de såkaldte familieerklæringer – eller erklæringer om LGBT-frie zoner. De strider mod polsk lov. Arkivfoto.

LUBLIN: En polsk domstol har afgjort, at to konkrete anti LGBT-erklæringer er ulovlige. De er i strid med polsk lov har retten bestemt.


En polsk domstol har ophævet to anti-LGBT-resolutioner, som lokale myndigheder havde besluttet. Retten fandt dem i strid med polsk lov, da de er diskriminerende og udgør en risiko for vold mod LGBT-personer, var baggrunden.

Det er blot den seneste i en række af domme, der har omstødt nogle af de cirka et hundrede LGBT-erklæringer, hvoraf mange omfattede ordene: “fri for LGBT-ideologi”. Erklæringerne er indført af lokale myndigheder, der i de fleste tilfælde er medlemmer af regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS).

LEDER: Medlemmer af Folketinget sjusker med LGBT krav

Flere lokale myndigheder har tilbagekaldt deres ”familie-erklæringer”, efter at EU afviste økonomiske ansøgninger fra de pågældende områder. Den polske justitsminister har dog meddelt, at regeringen vil dække tab fra EU på grund af anti-LGBT-erklæringerne.

Dom over LGBT-erklæringer

Dommen er afsagt i Lublin, i det traditionelle ”bibel-bælte”, hvor regionen og flere byer i april 2019 vedtog resolutionerne eller familieerklæringerne. De mange anti-LGBT-erklæringer eller familieerklæringer, har aldrig haft juridisk betydning i Polen.

Polsk forkvinde: Vi kæmper for alle minoriteter

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned