NATO-fly på vingerne i luftrummet over Polen

NATO-fly
NATO-fly fra basen i Malbork i Polen, kom på vingerne i morges, da russiske bombefly affyrede missiler mod det vestlige Ukraine. Foto: NATO/Malbork.

MALBORK: NATO-fly var på vingerne søndag morgen i luftrummet over Polen. Russiske missiler mod Ukraine og langdistancefly var årsagen.


Polske og andre NATO-fly gik på vingerne søndag morgen i luftrummet over Polen. Det har givet store støjgener i flere østlige egne af Polen.

Det var observationer af flere russiske langdistancefly, der gik på vingerne der fik de mange jagerfly i luften. Russerne udførte missilangreb mod den vestlige del af Ukraine.

(Fortsættes under)

Donald Tusk: Missil ramte 15 kilometer fra Polen

Tidligere beredskaber

Sidst det russiske luftvåben bombede de vestlige egne af Ukraine var natten mellem den 7. og 8. maj i år.

Alle nødvendige procedurer for at garantere sikkerheden i det polske luftrum er blevet iværksat, og de væbnede styrkers kommando overvåger løbende situationen. Efter tre time landede de mange fly fra NATO-lande igen, da de russisk langdistancefly havde afsluttet bombninger.

NATO-øvelse i farligt område: Sulwalki korridoren

https://x.com/DowOperSZ/status/1794532119080816860

NATO-fly eller ej! Vi har fravalgt at have en betalingsmur om polennu.dk. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt.

Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 eller DKK 500,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.