Polen får Patriot luftforsvarssystem fra Tyskland

Patriot
Ulykken med et missil der faldt ned over Polen og dræbte to polakker, har nu fået Tyskland til at tilbyde flere Patriot antiluftskyts missiler. Onsdag besøgte præsident Andrzej Duda nedfaldsstedet. Foto: Jakub Szymczuk/KPRM.

WARSZAWA: Polen får Patriot luftforsvarssystem af Tyskland, efter at et ukrainsk missil dræbte to polakker, meddeler den polske forsvarsminister.


Polens forsvarsminister og vicestatsminister Mariusz Błaszczak meddeler mandag, at Polens regering har sagt ja tak til at modtage Patriot luftforsvarssystem fra Tyskland. Det sker som en reaktion på, at et vildfarent ukrainske missil tirsdag i sidste uge, ramte en landsby og dræbte to polakker.

– Med glæde accepterede jeg forslaget fra den tyske forsvarsminister om at placere yderligere Patriot-missilaffyringsramper i vores land. Det skriver forsvarsminister Mariusz Błaszczak i et tweet.

Polen vil placere de nye Patriot raketter langs grænse til Ukraine.

Tysk tilbud om Patriot system kom søndag

Tilbuddet fra Tyskland kom søndag. Den tyske forsvarsminister siger:

-Patriot-missilforsvarssystemet skal hjælpe til at med sikre luftrummet, efter at et vildfarent missil ramte en landsby i det sydøstlige Polen i sidste uge og dræbte to mennesker, sagde den tyske forsvarsminister Christine Lambrecht søndag.

Tyskland har tidligere lovet at stille Eurofighters fly til rådighed for Polen.

– Vi har tilbudt Polen støtte til at sikre luftrummet med vores Eurofighters og med Patriot luftforsvarssystemerne, sagde Lambrecht søndag ifølge Reuters.

(Artiklen fortsættes under)

Præsident og statsminister: Intet angreb på Polen

Rusland har ansvaret

Polens præsident Andrzej Duda sagde torsdag, at missilangrebet, der dræbte to mennesker i en landsby i den sydøstlige del af hans land to dage tidligere, var “en tragisk ulykke”, der var forårsaget af Ruslands krig i nabolandet Ukraine.

– Ingen ønskede at såre nogen i Polen, sagde Duda torsdag under et besøg på nedfaldsstedet.

(Artiklen fortsætter under)

Den amerikanske forsvarsminister Lloyd Austin siger, at den dræbende eksplosion i Polen nær grænsen til Ukraine var resultatet af et ukrainsk luftforsvarsmissil, der landede i Polen, men tilføjede, at Rusland “bærer det endelige ansvar” for hændelsen.

Polen underskrev i marts 2019 en aftale til 4,75 milliarder amerikanske dollars, om køb af Patriot luftforsvarssystemer. Den første leverance blev taget i brug i Torun i oktober.

Polen har testet nyt Patriot luftforsvarssystem