Stor uenighed om forslag der skal frigive EU-midler

Kommissionen Polen
Polens parlament har sendt et forslag om højesteret til præsidenten til underskrift. Forslaget skal bane vejen for at frigive indefrosne EU-midler, men der er delt meninger om hvorvidt forslaget er tilstrækkeligt. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens parlament Sejmen har afvist ændringsforslag fra overhuset, der skal frigive EU-midler til Polen.


Den 13. januar vedtog det polske parlaments underhus, Sejmen, ændringer i loven om Højesteret. Forslaget skulle bane vejen for, at Europa-Kommissionen vil frigøre EU-midler fra den nationale genopbygningsplan. Trods intern uenighed i regeringen, blev forslaget den gang stemt igennem med støtte fra oppositionen.

Herefter kom forslaget til behandling i parlamentets overhus, Senatet, hvor oppositionen har flertal. Den 31. januar kom senatet med 14 ændringsforslag.

De er nu blevet afvist af underhuset, og loven går derfor uændret videre til underskrift hos den polske præsident Andrzej Duda.

(Artiklen fortsættes under)

Regeringskoalition brudt: Uro efter ny lov om højesteret

Nok til EU-midler?

Selv om loven er et knæfald for EU fra Kaczynski-regeringens side, for at kunne frigive de indefrosne EU-midler til Polen, så er det langt fra sikkert, at ændringerne er nok for Europa-Kommissionen. Polens regering har på en lang række områder, forbrudt sig mod aftaler og principper i EU-fællesskabet.

Ny afstemning om lov der kan frigøre EU-milliarder

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

LINK: Støt polennu.dk og få flere gratis nyheder