USA: Flere amerikanske soldater til Polen

USA
Den tidligere amerikanske ambassadør i Polen, Georgette Mosbacher, mener at EU og USA bør give Polen en undskyldning, for at have overhørt alle polske advarsler. Den amerikanske ambassadør Georgette Mosbacher. Her ses ambassadøren som gæst hos Lech Walesa, da Nobel Fredsprismodtageren fyldte 75 år. Foto: Maciej Kosycarz.

WARSZAWA: Den amerikanske ambassadør i Polen bekræfter nu, at der kommer flere US-soldater til Polen. Hun afviser samtidig påstandene om Fort Trump, der indgår i en ny bog af den tidligere sikkerhedsrådgiver John Bolton.


Den amerikanske ambassadør i Polen, Georgette Mosbacher bekræfter søndag i et Tweet, at USA vil udstationere flere soldater i Polen. Det var ellers ventet at præsident Andrzej Duda på onsdag, skulle modtage beskeden fra Donald Trump personligt i Det Hvide Hus, efter at Polen og USA længe har forhandlet om at få flere US-soldater til Polen. Polakkerne har tidligere tilbudt 2 milliarder dollars for at få en amerikansk base i Polen. USA har i forvejen 1.000 ansatte udstationeret i Polen.

LÆS OGSÅ: Uofficielt: USA vil flytte soldater fra Tyskland til Polen

Ikke Fort Trump

Anledningen til beskeden er, at den amerikanske ambassadør i Polen tager til genmæle over for en ny bog, som den tidligere amerikanske sikkerhedsrådgiver for Donald Trump, John Bolton har skrevet, om de katastrofer og pinligheder som Donald Trump udsat Det Hvide Hus for. I bogen skriver han blandt andet; at Donald Trump ikke kunne huske at have sagt ja til en militærbase i Polen med navnet ‘Fort Trump’.

Georgette Mosbacher afviser den ”fejlagtige beskrivelse” i bogen, alene af den grund, at navnet Fort Trump aldrig har indgået i samtaler mellem amerikanerne og polakkerne.

Ud af Tyskland

I denne uge meddelte Donald Trump at USA vil flytte soldater fra Tyskland. Handlingen skal ses som en straf overfor Tyskland, som den amerikanske præsident mener betaler for lidt til NATO. Om det er soldater herfra der skal flyttes til Polen, er der fortsat ikke sluppet noget ud om.

LÆS OGSÅ: Præsident til USA midt i valgkamp

Men det rejser den polske præsident Andrzej Duda til USA for at få at vide. Onsdag mødes han med Donald Trump i Det Hvide Hus. Begge præsidenter er i valgkamp, og begge er presset i meningsmålingerne.

Der er præsidentvalg i Polen søndag.

polennu.dk er et frit og uafhængigt dansk medie. Vi har hver dag siden 2008 dag leveret gratis nyheder fra Polen på dansk. Hvis du gerne vil støtte vores fortsatte arbejde, så vil et bidrag kunne gøre en stor forskel. Vil du f.eks. støtte os med 100,00 kroner, så kan du gøre det ved at trykke her. Tak for din interesse.