Advarsler om meget kraftig vind, regn og sne

Advarsler vejr Polen
Et kraftigt uvejr er på vej ind over Polen, hvor de nordlige og østlige egne først bliver ramt. Myndighederne advarer mod væltede vejtræer, elmaster og løse hustage. Foto: IMGW.

WARSZAWA: Myndighederne har udsendt advarsler om kraftige vinde og nedbør. Hustage, træer og el-ledninger er i farezonen.


De polske myndigheder har udsendt advarsler om kraftigt uvejr. Allerede søndag aften ventes de nordlige egne at bliver ramt af kraftige vindstød på mellem 65 – 80 km/t – og med vindstød på 100. Ved havet og i bjergene ventes vindstød på over 100 km/t.

Advarsler for trafikanter

De kraftige vinde vil også medføre kraftige nedbørsmængder i for af slud og sne. I visse egne ventes snestorme. Advarslerne er især rettet mod trafikanter. Den kraftige vind vil vælte vejtræer, ruske hustage løse og vælte elmaster, oplyser myndighederne. Derfor skal man køre med største forsigtighed, når uvejret kommer. Uvejr kan også medfører oversvømmelser lokalt.

Hele Polen vil indtil i morgentimerne være dækket af en zone med forbigående og vedvarende nedbør, som stedvis vil være meget intens. Mandag morgen vil der være kraftig vind i hele det nordlige Polen, hvor der ventes vindstød på mellem 75 og 90 km/t. I den østlige del af Pommern ventes vindstød på op til 110 km/t. I resten af ​​landet vil vindstødene ikke komme over 70 km i timen.

Bedre mandag

Inden mandag middag stopper nedbøren i nord, og skyerne erstattes af solen. Senere p dagen kommer solen også frem i den centrale del af Polen og om aftenen når solen de sydlige egne. Der bliver dog formentlig haglbyger over Warszawa om formiddagen der senere rammer Krakow.

Mandag aften ventes der tørvejr over hele Polen, om end det fortsat kan regne i de sydlige og østlige egne af Polen. Tirsdag og onsdag ventes der fortsat kraftige vinde, mens der torsdag og fredag igen er risiko sne og slud, oplyser myndighederne.

Advarsler om sne og hård frost i nord og syd

 

Mere nyt fra Polen på dansk – og ikke kun om corona? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi blive meget glade. Du kan gøre det ved at donere os et beløb. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.