Chokstart for Polen: To mål på tre minutter

chokstart EM fodbod
Det var en chokstart, og der var ingen mål i Robert Lewandowski fredag aften. Polen tabte til Tjekkiet i den første EM—kvalifikationskamp.

PRAG: Polens nye træner fik noget af en chokstart, da landsholdet kom bagud med to mål efter de første tre minutter af kampen mod Tjekkiet.

Det blev ikke mindre end en chokstart, da Polens fodboldlandshold mødte Tjekkiet i Prag fredag aften. I det første minut kom tjekkerne foran 1 – 0, og i det tredje minut stod der pludseligt 2 – 0 til Tjekkiet. Selv om polakkerne havde det meste af spillet blev det ikke til mål, men det blev til to advarsler til tjekkerne.

Og trods dobbeltudskiftning i anden halvleg, så var det Tjekkiet der igen kom på måltavlen til 3 – 0 efter 65. minutters spilletid. Polen fik dog et trøstemål i det 87. minut, og

De to hold er i EM kvalifikationsgruppe med Albanien, Færøerne og Moldova forud for EM 2024 i Tyskland.

Chokstart for ny landstræner

Resultatet er en katastrofe for den nye landstræner, Fernando Santos. Den 68-årige Santos overtog jobbet i januar, efter at have været landstræner for Portugal, som han fik EM-guld med i 2016. Santos bliver allerede nu voldsomt kritiseret i de polske medier, efter chokstart og nederlag til Tjekkiet. Det var hans første kamp som landstræner.

Polske medier betegner kampen som den ringeste af et polsk landshold i umindelige tider. Polen har aldrig været bagud i en kamp efter et minuts spilletid.

Tjekkiet – Polen 3:1 (2:0)
1:0 – Ladislav Krejci 1′
2:0 – Tomas Cvancara 3′
3:0 – Jan Kuchta 64′
3:1 – Damian Szymanski 87′