Danmark får ny ambassadør i Polen til sommer

Danmarks ambassadør i Polen – Ole Toft – skal fra august være ny dansk ambassadør i Tyrkiet. Han bliver afløst af den nuværende danske ambassadør i Moskva, Jakob Henningsen. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Danmarks udenrigsministerium har udpeget ny ambassadør i Polen som afløser for Ole Toft, der skal til Tyrkiet.


Danmark får ny ambassadør i Polen til august. Det oplyser Udenrigsministeriet til polennu.dk lørdag. Det bliver den nuværende danske ambassadør i Moskva, Jakob Henningsen, der blev ambassadør i Rusland i 2022.

Uddannet i Aarhus og England

Den 53-årige Jakob Henningsen er fra Viborg, og har tidligere været kontorchef i både Udenrigsministeriet og Statsministeriet. Han blev MA i internationale politiske relationer fra University of Warwick i England i 1994 og kandidat i statskundskab (cand.scient.pol.) fra Aarhus Universitet i 1997.

Solid erfaring

Henningsen var ambassadesekretær på Danmarks ambassade i Tanzania 2001-2004 og blev så områdeansvarlig på Sikkerhedspolitisk Kontor i Udenrigsministeriet frem til 2007. Han har tidligere været på den danske ambassade i Canada og ved NATO.

Jakob Henningsen er Ridder af Dannebrog.

Ambassadør til Tyrkiet

Danmarks nuværende ambassadør i Polen, Ole Toft, fortsætter sit virke som Danmarks ambassadør i Ankara til august. Den danske ambassadør har høstet stor respekt for sin indsats for Danmark i Warszawa.

Danmark har fået ny ambassadør i Warszawa

LÆS: Danmark har fået ny ambassadør i Warszawa

Vi har fravalgt at have en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.