Danmarks statsminister til Polen i næste uge

Polens statsminister til Mette Frederiksen
Den polske statsminister Mateusz Morawiecki mødes torsdag med sin danske kollega Mette Frederiksen i København. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Danmarks statsminister Mette Frederiksen rejser til Polen tirsdag, og deltager i åbningen af gasledningen Baltic Pipe.


Danmarks statsminister Mette Frederiksen deltager den kommende tirsdag i åbningen af Baltic Pipe gasledningen, der kommer til at forbinde de norske, danske og polske gas net med hinanden.

Den polske statsminister Mateusz Morawiecki og den norske Jonas Gahr Støre deltager også. Formanden for Energinet, tidligere minister Mogens Lykketoft er også med, sammen med klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Statsminister: Energi som våben

– Putin bruger energi som et våben til at true vores forsyningssikkerhed, presse energipriserne i vejret og skabe splid mellem allierede. Det er derfor vigtigere end nogensinde, at vi arbejder tæt sammen med vores europæiske partnere, så EU hurtigst muligt bliver uafhængig af russisk energi. Baltic Pipe er et vigtigt skridt på vejen, skriver Mette Frederiksen i en meddelelse tirsdag

Baltic Pipe gasledningen gør det muligt at transportere norsk naturgas til Polen gennem Danmark. Forbindelsen er afgørende for, at Polen kan gøre sig fri af russisk gas.

 

Polen er klar med landanlæg til Baltic Pipe gasledningen

LINK: Meddelelse fra statsministeriet

 

Flere nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.