Danske Leopard-kampvogne på vej til Ukraine

Dansk kampvogne
Danske Leopard-kampvogne på fabrikken i Flensborg, hvor de gøres klar til at blive sendt til Ukraine. Foto: FVM.

FLENSBORG: Danske Leopard-kampvogne er snart klar i Ukraine. Det oplyser den fungerende danske forsvarsminister.


Danske Leopard-kampvogne er snart klar til at blive indsat til fordel for Ukraine i krigen mod Rusland. Det oplyser forsvarsministeriet lørdag.

Fredag besøgte fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen de ukrainske soldater der er blevet uddannet i at betjene Leopard-kampvogne. Og det blev også til en tur til Tyskland, hvor ministeren sammen med medlemmer af forsvarsudvalget og Udenrigspolitisk nævn.

Her besøgte delegationen virksomheden Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG), der står for istandsættelse af tidligere danske Leopard 1 kampvogne, som snart skal til Ukraine.

(Artiklen fortsætter under)

Tyskland vil tillade Polen at sende kampvogne til Ukraine

LINK: Tyskland vil tillade Polen at sende kampvognen til Ukraine

I februar indgik regeringen et samarbejde med blandt andet Tyskland om at donere mindst 100 Leopard 1 kampvogne til Ukraine. En del af de kampvogne er ved at blive istandsat hos Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft.

Fredag formiddag besøgte fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen virksomheden i Flensborg sammen med forsvarsforligskredsen og medlemmer af forsvarsudvalget og Udenrigspolitisk Nævn. Blandt deltagerne var også Ukraines ambassadør i Danmark Mykhailo Vydionyk, og Danmarks ambassadør i Tyskland, Susanne Hyldelund.

– Jeg er meget glad for at kunne invitere folketingspolitikere med til FFG, så de også kan se, hvor langt vi er i processen med at istandsætte Leopard 1 kampvogne. Det er en stor og vigtig donation til ukrainernes frihedskamp, som kom i stand med bred opbakning fra Folketingets øvrige partier og som vi håber at kunne sende til Ukraine meget snart, siger den fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen.

– På mit besøg i Ukraine tidligere på ugen fik jeg mulighed for at drøfte donationer med min ukrainske kollega, Oleksii Reznikov. Han takkede for de danske donationer – herunder den kommende leverance af Leopard-kampvogne. Det er en donation, som ukrainerne efterspørger og som passer godt til det øvrige ukrainske materiel, siger Troels Lund Poulsen.

Danske Leopard-kampvogne m.m.

Ukraine vil som en del af projektet blive tilbudt uddannelse og træning i brugen af kampvognene, ligesom der vil medfølge reservedele og en ammunitionspakke.

Det fælles projekt er seneste eksempel på Danmarks samarbejde med andre lande om at støtte Ukraine militært.

Troels Lund Poulsen i Flensborg sammen med forsvarsforligskredsen og medlemmer af forsvarsudvalget og Udenrigspolitisk Nævn. Blandt deltagerne var også Ukraines ambassadør i Danmark Mykhailo Vydionyk, og Danmarks ambassadør i Tyskland, Susanne Hyldelund. Foto: FVM.