Donald Tusk: EU bør overveje at smide Ungarn ud

Donald Tusk
Donald Tusk

WARSZAWA: Donald Tusk kalder Ungarns Orban for en fræk, skamløs og åbenlyst allieret med Putin og hans krig mod Ukraine.


Tidligere statsminister og leder af oppositionen i Polen, Donald Tusk, er godt og grundig træt af Ungarns Wiktor Orban.

– Han er fræk, skamløs og en åbenlys allieret med Vladimir Putin, siger Donald Tusk til TVN24.

Donald Tusk kommentar kommer efter, at Orbans regeringskoalition vandt søndagens parlamentsvalg med 135 pladser ud af 199.

På et pressemøde efter valgsejren sagde Orban, at hans koalition havde besejret “den venstreorienterede opposition”, “Bruxelles bureaukrater” og “Ukraines præsident Volodymyr Zelensky” med valgresultatet, skrev flere medier. Orban sagde også, at sejren var så sikker at den kunne ses fra månen, og helt klart fra Bruxelles.

– De grimme ord vi har hørt i Budapest, demonstrerer … at krigen i Ukraine er et stort opgør med demokrati, vestlige værdier og menneskerettigheder og friheder – en konfrontation, der lige nu finder sted her i Europa, i Polen og i Ungarn, sagde Tusk.

Donald Tusk: Vi er nødt til at stoppe Kaczynski

‘Putins femte kolonne i Europa’

Orbans udtalelser kom kun få timer efter opdagelsen af ​​den russiske massakre i Bucha i Ukraine, sagde Tusk. Han anklagede også Orban for at følge “Putins magtmodel” hjemme, baseret på “storstilet, organiseret statskorruption, sagde Donald Tusk.

Donald Tusk, der også er tidligere EU-præsident mener, at fællesskabet bør vurdere om Orbans Ungarn fortsat skal være en del af EU.

Tusk opfordrede også det polske regeringsparti med Jaroslaw Kaczynski i spidsen, at droppe det hjertelige samarbejde med at destabilisere EU, til fordel for Ruslands Putin.

Tirsdag var den 41. dag i Ruslands ulovlige krig og besættelse af Ukraine.

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk. Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

DKK 100,00
DKK 200,00
DKK 500,00
DKK 1.000,00
DKK 5.000,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned
DKK 100,00 pr. måned
DKK 200,00 pr. måned