EU frigiver midler: Milliarder af euro på vej til Polen

Der er milliarder af euro på vej til Polen. Det sagde Europa-kommissionens formand Ursula von der Leyen under hendes besøg i Warszawa fredag. Foto: KPRM.

WARSZAWA: EU-kommissionens formand er i den polske hovedstad med et godt budskab. Der er milliarder af euro på vej til Polen – også til landmændene.


Der er milliarder af euro på vej til Polen i næste uge. Det siger Europa-Kommissionens formand Ursula von der Leyen under et besøg i Warszawa. Her holdt EU-formanden møde med den polske statsminister Donald Tusk. Den belgiske regeringschef var også med til mødet, hvor planen for genopretningen af demokratiet i Polen var emnet. Baggrunden var den handlingsplan, som den polske justitsminister Adam Bodnar har udarbejdet. Efter mødet sagde Tusk.

– Vi har dem – på polsk er det 600 milliarder zloty, det er et bjerg af penge, sagde Donald Tusk.

Ursula von der Leyen sagde på pressemødet i den polske hovedstad.

Euro på vej til Polen

I næste uge træffes der to beslutninger om europæiske midler, der i øjeblikket er blokeret for Polen. Der frigøres op til 137 milliarder euro fra Next Generation-midler og samhørighedsfonden, sagde kommissionsformanden.

– Jeg er tilfreds med den handlingsplan, som den polske regering fremlagde for medlemslandene i år. Det er en meget stærk erklæring, en klar køreplan for Polen. Jeres indsats er konsekvente, og baseret på de reformer, du har iværksat, og de skridt, du har taget med hensyn til domstolenes uafhængighed, sagde von der Leyen til Donald Tusk på pressemødet.

(Fortsættes under)

Milliarder til polske landmænd

I den fælles landbrugspolitik er der afsat 22 milliarder euro til polske landmænd, og flere er på vej, sagde kommissionsformanden. 1,4 milliarder euro er umiddelbart til rådighed for de polske landmænd.

Donald Tusk afsluttede mødet med at takke polakkerne, og de som har banet vejen for at genoprette retsstaten og demokratiet i Polen.

Justitsminister har en plan med til godkendelse i EU

LÆS: Justitsminister har en plan med til godkendelse i EU

Donald_Tusk_13-05-2011_0

Blokering af midler – ikke her

Hos os er der ingen blokering af hjælp, selv om polennu.dk er verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Her er der ingen blokering af hjælp. Der er flere muligheder.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.