polsk flyselskab LOT
Det nationale polske flyselskab LOT (Polish Airlines) får nu 2,9 milliarder zloty i støtte på grund af corona-krisen. EU har netop godkendt statsstøtten. Der er grund til glæde, som det også udtrykkes her i Warszawa Chopin Lufthavnen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

WARSZAWA: EU har godkendt en redningspakke til det nationale polske flyselskab LOT på 2,9 milliarder zloty.

LÆS  Polsk politi med i afsløring af dansk vognmand

Polsk flyselskab får støtte.

Polsk flyselskab

Europa-Kommissionen og Ministerrådet har tirsdag godkendt en hjælpepakke til LOT (Polish Airlines). Støtten består af et lån på 1,8 milliarder zloty, og en kapitaltilførsel på 1,1 milliarder.

LOT forpligter sig samtidig til at tilbagebetale hovedparten af ​​støttebeløbet med renter til det polske udviklingsfond, der giver pengene.

Leasingudgifter plager

– De største omkostninger ved flyselskabernes operationer er leasingbetalinger for fly, der betales til udenlandske finansielle institutioner. På grund af krisen har vi forhandlet om en betydelig reduktion, så vi kan ansøge om statsstøtte og derefter udarbejde en tilbagebetalingsplan, siger Rafał Milczarski, direktør for LOT.

LÆS OGSÅ: LOT-personal afviser lav corona-løn

Før pandemien var LOT et overskudsgivende selskab. Siden 2016 har LOT fordoblet sine aktiviteter, udvidet antallet af fly fra 45 til 80 og har lanceret 80 nye ruter. I 2019 havde LOT 10 millioner passagerer. LOT er det eneste polsk flyselskab der har fået corona-hjælp fra det offentlige indtil nu.

LINK TIL LOT (Polish Airlines)

HJÆLP – vi har nisser. Vi laver mange fejl, altså stavefejl, slåfejl og sådan. Det er jo ikke så godt – og vi ved det godt. Men vi kan ikke holde sætte-nisserne væk, og har ikke råd til en korrekturlæser. Og vores redaktør er til tider lidt ordblind.
Vil du være med at gøre polennu.dk endnu bedre?
Du kan gøre det ved f.eks. at donere DKK
200,00 eller DKK 500,00.

 

LÆS  EU taber sag mod Polen ved EU-domstolen

LÆS  Polen kan vente dagbøder på to millioner euro