EU-støtte til polske landmænd efter fald i priser

Polen EU milliarder på vej
Europa-Kommissionen har meddelt, at der er 5 milliarder på vej til Polen. Pengene er et forskud fra en pulje der skal sikre EU-medlemslandene energiuafhængighed af Rusland. Arkivfoto.

BRUXELLES: EU støtter polske landmænd med kompensation for tab, efter at Polen er blevet transitland for ukrainsk korn.


Europa-kommissionen har besluttet at give 30 millioner euro til polske landmænd.

Pengene er kompensation for de tab som landmændene har lidt, efter at priserne på landbrugsvarer er faldet markant. Årsagen er, at Polen er transitland for ukrainske landbrugsvarer til Afrika og Asien, da krigen forhindrede de normale transportveje.

Det store udbud gennem Polen af ukrainske landbrugsvarer, har fået priserne til at styrtdykke, som blandt andet oppositionsleder Donald Tusk advarede om.

(Artiklen fortsættes under)

Polske landmænd er utilfredse med lave priser på korn 

LINK: Polens landmænd er utilfredse med lave priser på korn

EU-hjælp til den polske regering

Den polske statsminister Mateusz Morawiecki hilser pengene til de polske landmænd velkommen.

– Polen får endnu en økonomisk kompensationspakke fra EU, denne gang for tabene på grund af importen af ​​ukrainsk korn, sagde han torsdag.

– Jeg takker alle mine europæiske venner for at kæmpe for retfærdighed og beskyttelsen af vores fælles marked. I dag har vi resultater – flere midler til landmændene i Polen, sagde regeringschefen.

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk.

Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.