Europæiske højreekstremister til møde i Polen

Højreekstremister
Kaczynski og Morawiecki er værter for et møde for de højreekstremistiske partier i EU, men der er undren over at italienske Salvini ikke deltager. Foto: PiS.

WARSZAWA: Europæiske højreekstremister som Orban, Le Pen og Abascal er til lukkede møder med Kaczynski og Morawiecki i Polen.


Kaczynski og andre højreekstremistiske europæiske ledere er i Warszawa i denne weekend.

Partiformand Jaroslaw Kaczynski har inviteret blandt andet Viktor Orban, Marie Le Pen og Santiago Abascal til hovedstaden. Også Polens statsminister Mateusz Morawiecki deltager i møderne, der er opdelt i to lukkede arbejdssessioner. En talsmand for regeringen venter, at mødet afsluttes med en fælles erklæring.

Medlem af parlamentet for regeringspartiet Tomasz Poreba, siger efter den første session, at mødet er gået meget godt. Han siger, at der er enighed om at Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen blander sig for meget i staternes interne anliggender.

Højreekstremister: Vi vil suveræne stater

– Vi vil have en europæiske union af suveræne stater, siger repræsentanten for det polske regeringsparti.

I begyndelsen af ​​juli underskrev de højreorienterede partier i Europa-Parlamentet en fælles ideologisk erklæring. Erklæringen blev underskrevet af Jarosław Kaczynski, Santiago Abascal, Victor Orban, Giorgia Meloni, Matteo Salvini og repræsentanter for et dusin andre center-højre partier.

Ny alliance vil bekæmpe EU-imperialismen

Det er overraskende at italienske Salvini ikke er med til mødet med højreekstremister fra andre europæiske lande. Flere polske iagttagere vurderer, at det er Salvinis nære forbindelser til den russiske præsident Vladimir Putin, der gør ham uønsket.

Det har ikke været muligt at få en kommentar til at Salvini ikke er i Warszawa.

Polen står til at miste milliarder i EU-tilskud, efter krænkelser af retsstaten og de frie medier i Polen. Derfor vil Kaczynski-regeringen søge opbakning, til at svække EU’s indflydelse.

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.