Fake news! Polen vil ikke sende soldater til Ukraine

polske_soldater_2016
Polen vil ikke sende soldater til Ukraine, som det ellers er gengivet i det tyske Der Spiegel søndag. Påstanden anses som en del af informationskrigen med Rusland. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polen vil ikke sende soldater til Ukraine, som det er beskrevet i tyske Der Spiegel, skriver det polske forsvarsministerium.


Polen afviser påstandene i en artikel søndag fra tyske Der Spiegel, der hævder at Polen, Estland, Letland og Litauen vil sende soldater til Ukraine.

Forsvarsministeriet benægter at det skulle være tilfældet.

Vi overvejer ikke at sende soldater til Ukraine

– Vi end ikke overvejer ideen om at sende polske soldater til krigen, det har vi ingen planer om, skriver forsvarsministeriet i et svar til det polske medie Wirtualna Polska.

(Fortsættes under)

NATO-fly på vingerne i luftrummet over Polen

Provokation mod Tyskland

Der Spiegel skrev, at de fire lande ville sende soldater til krigen, hvis Rusland fik medgang på østfronten og indtog mere af Ukraine. Baggrunden skulle være en protest handling overfor Tyskland og andre vestlige lande, som ikke leverer bistand til Ukraine i det omfang det er aftalt og ønsket. I sådan handling ville kunne fremprovokere en fuld NATO-deltagelse i krigen.

Der Spiegel skriver, at forslag blev fremsat af politikere fra de baltiske lande under en konference i Tallinn i Estland. Men det afvises fra polsk side, at Polen har overvejelser og planer om at sende polske soldater til det ukrainske forsvar.

I Polen mistænker man Rusland for at stå bag de falske påstande.

Ukraine øverst på dagsorden for polsk EU-formandskab

Vi har fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 eller DKK 500,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.