Halvnøgen kvinde blev hentet ned fra bjergtop

Hallvnøgen kvinde hentet fra ned fra bjerg
En halvnøgen polsk kvinde blev reddet af 20 redningsmænd på et af Polens højeste bjerge. Kvindens temperatur var faldet til 25,9, men hun er nu uden for livsfare trods forfrysninger i hele kroppen. Foto: GOPR.

BABIA GORA: En halvnøgen kvinde ville bestige et af de højeste bjerge i Polen. Kun iført shorts, sports bh og sko. Det var ikke klogt.


De polske myndigheder advarer igen imod en ny halvnøgen tendens blandt polakker. Det er nemlig blevet moderne at være halvnøgen og bestige nogle af de højeste bjerge i Polen. I denne weekend forsøgte fem kvinder, trods indgående advarsler. Det skulle de ikke have gjort med de rekordfrost grader der hærgede Polen i weekenden.

LÆS OGSÅ: Årets laveste temperatur: minus 30,9 grader 

Halvnøgen og kold

Man kan i bogstavelig forstand sige, at en af de polske kvinder gik kold. Efter at have vandret i bare 30 minutter op mod toppen af Babia Gora bjerget, måtte forsøget som halvnøgen bjergbestiger opgives. Hendes med-nøgne søstre tilkaldte redningstjenesten, der i første omgang sendte to redningsfolk. Men selv om kvinden, der før var halvnøgen, blev varmet godt op af redningsfolkene, var det ikke nok. Flere redningsfolk blev tilkaldt, og i alt måtte 20 reddere komme de fem halvnøgne kvinder til undsætning.

Kvindens kropstemperatur var faldet til 25,9 grader, og hun var i overhængende livsfare. Redningsfolkene fik kvinden transporteret ned til et sted, hvor en ambulance kunne køre kvinden til et nærliggende hospital. Kvinden er nu udenfor livsfare, men er fortsat indlagt med svære forfrysninger i hele kroppen.

Ny ekstrem udfordring

Paweł Konieczny, der er leder af ​​Polens frivillige bjergredningstjeneste GOPR, sagde, at vandreture i bjergene om vinteren, kun iklædt sommertøj, er en “ny måde” for mange polakker at søge nye ekstrem sports udfordringer på.

EKSTERNT LINK: De reddede en halvnøgen kvindes liv

Babia Gora bjerget er 1.275 meter højt, og ligger i bjergkæden på grænsen mellem Polen og Slovakiet.

Flere ulykker fra Polen på dansk? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Vi har ingen vaccinationer mod fordomme, men oplysning og kendskab er efter vores opfattelse, den bedste vaccine mod det fænomen. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.