Historisk saltmine runder igen en million gæster

Wieliczka_saltminen_ved_Krakow_i_Polen_polennu
Turisterne strømmer igen til den berømte og historiske Wieliczka-saltmine, der har rundet en million gæster i år. Foto: Bjarne Jensen, polennu.dk

KRAKOW: Den historiske og UNESCO-beskyttede saltmine Wieliczka har atter rundet en million besøgende fra ind- og udland.


Den historiske saltmine Wieliczka syd for Krakow, kunne torsdag byde årets gæst nummer 1 million velkommen.

– En million besøgende på 331 dage, der skal fejres, siger direktøren for minen, Pawel Nowak.

Direktøren siger til flere polske medier, at man efter et rekordår i 2019 med 1,8 millioner besøgende, har haft to magre år, på grund af corona-pandemien. I 2022 har der været en fremgang på 55 procent i besøgstallene, sammenlignet med sidste år.

(Artiklen fortsætter under)

Turister i rekordtal besøger berømt polsk saltmine

LINK: Wieliczka saltminen (engelsk)

I år står polakkerne for 58 procent af de besøgende, mens det største antal besøgende fra udlandet kommer fra Storbritannien, Frankrig, Tyskland og USA.

Saltmine fra det 13. århundrede

Wieliczka-saltminen blev bygget i midten af ​​det 13. århundrede. De underjordiske gange er samlet set på 300 kilometer, og er på det dybeste sted 135 meter under havets overflade. I slutningen af 1800-tallet blev minen åbnet for turister. En 3 kilometer lang rute tilbydes de besøgende, hvor man også kommer forbi statuer i salt og en imponerende sø.

Gæst nummer 1 million, var en mand på 70 år fra Tjekkiet, der besøgte minen sammen med sin datter og barnebarn. Han blev budt særligt velkommen, og fik en skulpter skåret ud i salt, en minearbejderhjelm og et gavekort til Wieliczka-minens luksuriøse spa og wellness center.

I 1978 kom Wieliczka-minen på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

LINK: Wieliczka saltminen (engelsk)

Støt polennu.dk og få mere viden

 

Flere informationer og nyheder fra Polen på dansk?

Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb.
Tryk på det beløb du vil støtte os med.

Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.