Jaroslaw Kaczynski forlader som ventet regeringen

Jaroslaw Kaczynski
Jaroslaw Kaczynski har tirsdag meddelt at han forlader regeringen. Han har løst sine opgaver, og vil nu koncentrere sig om de to kommende valgkampe i Polen. Arkivfoto.

WARSZAWA: Partiformand Jaroslaw Kaczynski er som ventet trådt ud af regeringen og jobbet som vicestatsminister efter eget valg.


– Jeg sidder ikke længere i regeringen, siger partiformand Jaroslaw Kaczynski tirsdag morgen.

– Statsminister Mateusz Morawiecki og – så vidt jeg ved – også præsident Andrzej Duda, har accepteret min fratrædelse, siger Jarosław Kaczynski. Han fortæller også, at posten som vicestatsminister med sikkerhedsansvar overgår til forsvarsminister Mariusz Błaszczak.

Jaroslaw Kaczynski udtræder nu, da han mener at han har nået sine mål som vicestatsminister. Kaczynski har tidligere meldt sin afgang, men udsatte tidspunktet på grund af Ruslands invasion af Ukraine.

Kaczynski vil nu arbejde for Lov og Retfærdighedspartiet, frem til de kommende regional og nationalvalg i Polen.

Officielt: Kaczynski forlader regeringen

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.