Joe Biden holder tale ved Kongeslottet i Warszawa

Kongeslottet_i_Warszawa_Polen_polennu
Den amerikanske præsident Joe Biden holder tale ved Kongeslottet i Warszawa tirsdag kl. 17.30. Dørene åbnes fra klokken 14.00. Arkivfoto.

OPDATERET: Den amerikanske præsident kom til Warszawa med Air Force One. Tirsdag holder han tale ved Kongeslottet i den polske hovedstad.


Den amerikanske præsident holder tale i haven ved Kongeslottet i Warszawa tirsdag kl. 17.30.

Joe Biden kom til den polske by Przemysl mandag aften klokken 20.30. Biden kom med tog direkte fra Kiev i Ukraine, som han overraskende besøgte i dag. Fra den afspærrede perron gik Biden og hans følge over i ventende limousiner, der skulle bringe delegationen sikkert til Rzeszow. Her ventede Air Force One, der landede i Warszawa Chopin lufthavnen klokken 23.15.

(Artiklen fortsættes under)

Tirsdag klokken 13.00 mødes Biden med sin polske kollega, præsident Andrzej Duda i præsidentpaladset – ikke langt fra Kongeslottet. Med sig har de begge deres udenrigspolitiske rådgivere.

Biden skal også deltage i møde med ni af NATO’s medlemslande – Bukarest-gruppen. Den består af landene: Bulgarien, Tjekkiet, Estland, Litauen, Letland, Polen, Rumænien, Slovakiet og Ungarn.

Det ventes også at Joe Biden skal mødes med Warszawa borgmester Rafal Trzaskowski – der også er præsidentkandidat. Kilder i den polske hovedstad siger til polennu.dk, at Joe Biden også vil holde møder med andre oppositionspolitikere.

Kongeslottet fra kl. 14.00

Interesserede der vil se og høre den amerikanske præsident, kan fra kl. 14.00 tage opstilling ved Kongeslottet. Alle er velkomne, men kom i god tid, lyder rådet fra myndighederne på grund af de mange sikkerhedsforanstaltninger.

Lech Walesa inviteret af Biden

Polens mest berømte præsident, Lech Walesa, er også inviteret til Warszawa af Joe Biden og den amerikanske ambassade.

Den amerikanske præsident bor i disse dage på Hotel Marriott overfor Kulturpaladset i centrum af hovedstaden. Det var på det hotel, at polakkerne for første gang kunne benytte en rulletrappe i hovedstaden.

Joe Biden bliver i Warszawa til onsdag, hvor Air Force One atter vender snuden mod vest.

Joe Bidens besøg i Warszawa udsat en dag

LINK: Joe Bidens besøg i Warszawa udsat en dag

 

Banegården i Przemysl, hvor Joe Biden ankom mandag aften. Tirsdag holder han tale i Warszawa. Arkivfoto.

Støt polennu.dk og få mere viden

 

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på

DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.