Joe Bidens besøg i Warszawa udsat en dag

Joe
Det første billede der dukkede op i formiddag, der bekræftede at den amerikanske præsident Joe Biden var taget til Kiev, og ikke til Warszawa som planlagt. Biden er i Warszawa tirsdag og onsdag. Foto: Twitter.

WARSZAWA: Den amerikanske præsident Joe Biden er kommet til Kiev, og mødet i Warszawa med Andrzej Duda bliver tirsdag.


Den amerikanske præsident Joe Biden skulle være ankommet til Warszawa i dag. Det var de officielle planer, men kort før klokken 11 mandag formiddag, dukkede den amerikanske præsidenten overraskende op i Kiev. Her er han sammen med den ukrainske præsident Zelensky. En manøvre der er planlagt i tæt samarbejde med de polske myndigheder.

(Artiklen fortsættes under)

BEKRÆFTET: Præsident Joe Biden kommer til Polen

LINK: Bekræftet: Joe Biden kommer til Polen

Joe Biden fortsætter til Warszawa og er i den polske hovedstad tirsdag og onsdag. I den polske hovedstad har man set frem til Bidens ankomst, og der er stolthed over at det er lykkes at få Joe Biden til hovedstaden i det krigshærgede Ukraine.

Når Biden kommer til Warszawa, skal han blandt andet mødes med sin polske kollega, Andrzej Duda.

(Artiklen fortsættes under)

I Kiev har Joe Biden garanteret sin fulde støtte til Ukraine i krigen mod Rusland. Men også i Polen ventes der gode nyheder. I juni sidste år sagde Biden, at han vil oprette et permanent hovedkvarter for amerikanske soldater i Polen, som reaktion på Ruslands angreb på Polen.

I øjeblikket er der 11.000 amerikanske soldater udstationeret i Polen.

– Jeg forventer, at besøget vil være en stærk bekræftelse af vores modstandsdygtighed og vores fælles indsats for at besejre Rusland i Ukraine. – Jeg tror, at præsident Bidens ord vil berolige hele Europa, at USA er med os i denne kamp for frihed og fred, siger den polske statsminister Mateusz Morawiecki forud for tirsdagens besøg.