LEDER: Dansk professor lyver om Anden Verdenskrig

anden verdenskrig sovjetunionen
Rusland kræver krigsskadeserstatning fra Polen på 750 milliarder dollars, som kompensation for investeringer i landet efter Nazitysklands angreb. Polen blev dog angrebet af både Rusland og Tyskland i samme måned i 1939 efter gensidig aftale. Russiske og tyske soldater mødes i den polske by Brest den 22. september 1939. Det skete efter en aftale mellem de to aggressorer. En dansk professor med rod i det ekstreme venstreorienterede miljø i Danmark i 1980’erne, hævder nu at Sovjetunionen først deltog i Anden Verdenskrig, da Nazityskland angreb Sovjetunionen i juni 1941. Foto: Historiske Fotos.

KØBENHAVN: Den danske professor Claus Bryld fra RUC lyver, når han i Politiken hævder at Sovjetunionen først gik ind i Anden Verdenskrig i 1941, skriver redaktør.


Anden Verdenskrig: I en kronik i Politiken torsdag skrev professor ved Roskilde Universitet (RUC) Claus Bryld, om interneringen af de danske kommunister i 1941. Det skete under overskriften:

Professor: Drop undskyldningerne. Danmark opførte sig skændigt ved at internere kommunisterne i 1941

Det kan man sikkert have mange meninger om. Men i samme kronik lyver professoren direkte om de faktiske forhold op til og under Anden Verdenskrig.

Claus Bryld hævder nemlig, at Sovjetunionen først var en del af Anden Verdenskrig, da de blev angrebet af Tyskland i 1941. Enten er professoren mere end godt og grundigt uvidende, eller også er han en del af den russiske løgnefabrik om Anden Verdenskrig, som har virket flot lige siden. Men når nu professoren giver udtryk for ikke at kende til de historiske kendsgerninger, så kommer nogle af dem her:

Sovjetunionen ind i Polen i 1939

Anden Verdenskrig begyndte efter en gensidig aftale mellem Tyskland og Sovjetunionen. Det var i august 1939. Aftalen gik ud på, at de to parter skulle dele Polen mellem sig efter en nøje aftalt plan. Tyskland gik ind i Polen den 1. september 1939 – Sovjetunionen gik ind i Polen den 17. september.

Deling af Polen som aftalt

Sovjetunionen ville lige afvente den britiske og franske reaktion. De to lande havde nemlig forinden lovet at hjælpe Polen i tilfælde af et tysk angreb. Men støtten udeblev, og den sovjetiske hær tog den tysk-russiske aftalte del af Polen. Samtidig udryddede både tyskere og sovjetter den polske elite i et forsøg på at ødelægge Polens mulighed for at genopstå som selvstændig stat.

Mord på polakker under Anden Verdenskrig

Sovjetunionen havde sine egne gode grunde til at slå polakker ihjel, da de havde stoppet Den Røde Hærs felttog mod Polen i 1920. I perioden fra 1937 til 1938 blev det polske mindretal i Sovjetunionen udrenset og mere end 100.000 slået ihjel. Fra 1939 til 1941 blev flere hundrede tusinde polakker enten skudt eller deporteret fra Polen til Gulag-lejre. Gennemført af hærenheder fra Sovjetunionen.

Moskva blev, som beskrevet af professoren, angrebet af Tyskland i 1941 i “Operation Barbarossa”, og alliancen mellem Sovjetunionen og Nazityskland gik i opløsning. Stalin var advaret af sine egne, men da det var hans alliancepartner Adolf Hitler de advarede om, troede han ikke på advarslerne.

Fraktioner og frustrationer

Det er før set, at mennesker med rødder i den ekstreme og fraktions-frustrerede venstrefløj i Danmark op gennem 1970’erne og 1980’erne, lyver og fortier de historiske fakta om Anden Verdenskrig og Den Kolde Krig. Mange af de som troede på kommunismen, er gået til grunde i forsøget på at dække over Sovjetunionens forbrydelser under Anden Verdenskrig og frem til Sovjetunionens kollaps i 1991. Men det er meget sørgeligt, at det er en fungerende professor på et anerkendt dansk universitet, der misbruger sin stilling til at sprede løgne og russisk propaganda.

I Rusland har man da også besluttet sig for, at der ikke er noget der hedder Anden Verdenskrig (1939-1945) – men kun den Store Fædrelandskrig (1941-1945). Hvis krigen skulle betegnes i Moskva som i resten af verden, vil det udstille Sovjetunionens afgørende rolle som initiativtager til Anden Verdenskrig sammen med Nazityskland.

LINK: Den Store Danske

I 2009 skrev et dansk dagblad, at det var tyskerne der slog 22.500 højtstående polakker ihjel ved nakkeskud i Katyn i 1940. Det skete selv om det flossede Sovjetunionen ”allerede” i 1990 påtog sig skylden. Det var nemlig NKVD – en særlig sovjetisk enhed – der stod bag mordene på polakkerne i foråret 1940. Men det er måske også gået forbi professorens opmærksomhed – eller blot fortrængt?

Polsk_officer_på_vej_til_massegrav_i_Katyn-skovene_en_scene_fra_Wajdas_prisbelønnede_film_Katyn
Sovjetunionens henrettelser af den polske elite ved nakkeskud i den såkaldte Katyn-massakrer. 22.500 polske topfolk blev systematisk myrdet af Sovjetunionen i foråret 1940. Foto: Fra filmen Katyn af Andrzej Wajda.

Hvis danske professorer og universiteter skal tages alvorligt, så må nogle af Claus Brylds kolleger lære ham lidt om de historiske kendsgerninger. Eller i det mindste bede ham om at stoppe de bevidste manipulationer. Ved snart ikke hvad der er værst, men helt galt er det under alle omstændigheder for en dansk professor på et anerkendt universitet.

Jeg forstår godt, at polakkerne reagerer voldsomt, når sejrherrerne udlægger krigens forløb, som det passer dem. Så derfor kære professor Bryld – for at blive i dit eget verbale univers:

Drop løgnene. Sovjetunionen opførte sig skændigt ved at indlede Anden Verdenskrig sammen med Tyskland i 1939.

PS! Man kunne måske også ønske sig lidt faktatjek fra Politikens debat-redaktions side. Det er ikke raket-videnskab at Sovjetunionen gik ind i Polen i september 1939 og dermed i Anden Verdenskrig.
Jens Mørch, chefredaktør polennu.dk

anden verdenskrig sovjetunionen
Russiske og tyske soldater mødes i den polske by Brest den 22. september 1939. Det skete efter en aftale mellem de to aggressorer. En dansk professor med rod i det ekstreme venstreorienterede miljø i Danmark i 1980’erne, hævder nu at Sovjetunionen først deltog i Anden Verdenskrig, da Nazityskland angreb Sovjetunionen i juni 1941. Foto: Historiske Fotos.
Foto: Russiske og tyske soldater mødes i Brest i det daværende Polen, den 22. september 1939. Polen. Fotokredit: Historiske Fotos.
Mere om Anden Verdenskrig og Polen og meget andet polsk? Du kan gøre en forskel. Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen. Til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.