Netto i Polen med 650 butikker får ny topchef

Netto i Polen
Fra 1. januar 2024 bliver salg af energidrikke til unge under 18 år forbudt fra butikker og andre salgssteder i Polen. Energidrikke bliver også forbudt i automater. Arkivfoto.

AARHUS: Netto i Polen får ny topchef den 1. april. Brian Nyeng Olesen afløser Hugo Mesquita som chef for de 650 Netto-butikker i Polen.


Salling Group, der blandt andet ejer Netto og Netto i Polen, gennemfører strategiske ændringer. Det betyder at en ny topchef tiltræder 1. april som chef for de ansatte i de 650 Netto-butikker i Polen.

Brian Nyeng Olesen bliver ny topchef i Polen – eller rettere ny landedirektør. Netto har været i Polen i mange år, og åbnede de første butikker i Vestpommern. Siden Netto købte Tesco Polen i 2021 har Netto Polen skiftet identitet på 300 butikker og budt flere end 3.000 nye kolleger velkommen. Tidligere på året flyttede Netto sit polske hovedkvarter til Warszawa.

– Alle disse opgaver nu velgennemført, og vi skifter indsatsen til at udnytte Salling Groups skala med fokus på at levere commercial excellence på et stadig mere konkurrencepræget marked, oplyser Netto. Salling Group og dermed Nettos topchef Per Bank ser frem til at byde Brian Nyeng Olesen velkommen i sin nye rolle som landedirektør for Netto Polen.

(Artiklen fortsættes under)

Danske Netto køber konkurrent i Polen

LINK: Danske Netto køber polsk konkurrent

Ny topchef for Netto i Polen

– Brians track record af enestående kommercielle resultater er uovertruffen, og han kender Salling Group, vores sortiment og forretningen ud og ind. Sammen med resten af ledelsesteamet vil han arbejde på at implementere velkonsoliderede, succesrige elementer fra Salling Group i Polen, mens de opbygger en ny og vindende kommerciel profil over for Netto Polens kunder, siger Per Bank.

– Brian Nyeng Olesen kommer til Netto i Polen efter en karriere, der begyndte i Salling Group for næsten 30 år siden, og som har taget ham på tværs af Bilka og Føtex. I 2004 kom til indkøbsdivisionen, hvor han har opereret inden for en lang række food- og nearfood-kategorier som groceries, drikkevarer, frozen, konfekture og petfood, inden han senest har fungerede som Category Director for nearfood, vin og spiritus i Netto, Bilka og føtex, siger Per Bank.

– Brian har gennem sin karriere i Salling Group bevist, at han er en særdeles dygtig leder, der er solidt funderet i sunde personlige værdier. Han er en ægte holdspiller, der gør kolleger omkring ham endnu bedre og indprenter en stærk følelse af fælles purpose, holdånd og vindermentalitet i dem. Jeg er sikker på, at vores dygtige team i Netto Polen vil blomstre under Brians ledelse, siger Per Bank.

Netto i Polen Per Bank
Topchef for Salling Group, der blandt andet ejer Netto, Per Bank. Arkivfoto.

Tak til forgænger

Som landechef efterfølger Brian Nyeng Olesen Hugo Mesquita, der siden 2021 har stået i spidsen for Netto Polens udvikling. Om ham siger topchefen for Netto, Per Bank:

– Jeg vil gerne takke Hugo for hans bidrag til at videreudvikle vores polske forretning efter Tesco-handlen. Netto Polen er lykkedes med at lancere flere nye spændende produkter og kategorier og har påbegyndt vores energiomlægning, der nedbringer CO2-aftrykket betydeligt. Desuden har Hugo været meget engageret i Netto Polens reaktion på den russiske invasion og været en central drivkraft i lanceringen af de hjælpeprogrammer, der støtter ukrainske flygtninge og styrker lokalsamfund. Jeg ønsker Hugo alt det bedste fremover, siger Per Bank.

Ledelsesskiftet finder sted 1. april.

LINK: Salling Group/Netto