Danske Netto køber konkurrent i Polen

netto_aabner_butik_nummer_200_i_Polen
Festligheder fra åbning af ny Netto-butik i Polen. I løbet af det næste år, vil det være næsten 700 Netto-butikker i Polen. Arkivfoto.

AARHUS: Den polske detailkæde Tesco er solgt til danske Salling Group for 1,5 milliarder kroner. NETTO har i forvejen 386 butikker i Polen. Med købet kommer antallet af butikker op på 687.

LÆS  Danmarks statsminister roser Polens indsats i Ukraine

Den polske discountkæde Tesco, der var britisk ejet, kommer nu på danske hænder. Salling Group, der ejer Netto, har købt kæden for 1,5 milliarder kroner. Tesco står stærkest i den sydlige del af Polen, hvor Netto i dag er noget svagere repræsenteret.

Årets detailkæde

NETTO har 386 butikker i Polen i dag, og kæden er flere gange kåret som årets detailkæde i Polen. Den danske koncern overtager yderligere 301 butikker, så der står Netto på næsten 700 butikker i Polen i løbet af det næste år.

– Jeg er særdeles tilfreds med aftalen. Vi konsoliderer Nettos tilstedeværelse i et voksende marked og leverer dermed på vores koncernstrategi. Med overtagelsen af Tesco Polen fordobler vi vores forretning i Polen, og vi bliver en betydelig aktør på et af Europas største markeder, siger Per Bank, administrerende direktør i Salling Group.

Siden 1995

Netto begyndte sin aktiviteter i Polen i Szczecin i 1995. Siden er kæden vokset markant i det nordlige og vestlige Polen, samt i hovedstadsområdet. Tesco beskæftiger cirka 7.000 medarbejdere.

Selv om parterne er enige om handlen, så skal den godkendes af konkurrencemyndigheder, for at have gyldighed.

LÆS MERE I DANSK HANDELSBLAD HER

 

 

LÆS  Danmark kræver reformer før Polen får EU-penge

LÆS  Nyt nummer af polsk magasin udkommet i Danmark