Ny landstræner? Lewandowski vil have spilleglæden tilbage

Polens landstræner
Fremtiden for den polske landstræner Czeslaw Michniewicz er usikker. Hans kontrakt med det polske fodboldforbund PZPN udløber med VM i Qatar. Selv venter han at fortsætter, men kritikken af hans taktik fra blandt andre Robert Lewandowski, kan betyde at hans kontrakt ikke forlænges. Foto: PZPN.

DOHA: Robert Lewandowski vil have spilleglæden tilbage. Den har han ikke med et defensivt spil, siger han til TVP. Er landstræneren på vej ud?


Timer efter det stod klart, at Frankrig havde vundet 3 – 1 over Polen søndag eftermiddag, og Polen var ude efter at have nået 1/8-finalen, kom der kritik fra flere sider. Godt nok har det polske landshold fået ros i de polske medier, men det gælder ikke alle, selv om Polen utvivlsomt spillede den bedste kamp ved VM i Qatar.

Landstræner med usikker fremtid

Men kritikken af landstræner Czeslaw Michniewicz tager til. Det har været højlydt kritik af hans defensive taktik, som ikke passer til spillere som Robert Lewandowski, og flere af de øvrige der spiller i store udenlandske klubber. Efter kampen blev Lewandowski spurgt af Szymon Borczuch fra TVP Sport, om han var klar til VM i 2026.

(Artiklen fortsætter under)

Polen ude af fodbold-VM med æren i behold

Træt af defensivt spil

– Der er stadig lang tid til. Jeg har brug for mere spilleglæde. Det er det vigtigste, også på den korte bane.  Når vi prøver at angribe, så er det anderledes. Men når vi spiller defensivt, så er den glæde der ikke, siger Robert Lewandowski efter nederlaget til Frankrig. Det er ingen hemmelighed, at landstræneren og anfører ikke er enige om taktikken. Lewandowski blev også spurgt, om der skulle indsættes en ny landstræner?

– Det er ikke op til mig. Det bestemmer jeg ikke. Det er formandens (Polens fodboldforbund PZPN, red.) bord. Jeg vil ikke tale om det. Vi er lige blevet færdige med kampen, og frem for alt vil jeg gerne analysere, hvordan det hele var, og om jeg er stolt af, hvordan jeg spillede, og hvordan landsholdet spillede, sagde Lewandowski efter kampen – eller Lewy som han også kaldes.

Link til DR: Se kampen Polen-Frankrig på et minut her

Kontrakt udløber

Den polske landstræner fik samme spørgsmål, men ville ikke svare på det. Han situation er også uafklaret, da hans kontrakt med det polske fodboldforbund udløber efter VM i Qatar. Landstræner Michniewicz havde forventet en forlængelse. Men da Robert Lewandowski har urimelig stor indflydelse på det polske fodboldforbund, er der flere der skønner at VM i Qatar også bliver hans sidste optræden for Polen.

Det polske fodboldforbunds formand Cezary Kulesza ville ikke udtale sig om træner spørgsmålet søndag.

LINK: FIFA ranking – landshold

Støt polennu.dk og få mere viden

Støt polennu.dk. Det kan du gøre her. Tryk på det beløb du vil donere.
Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.