Ny lavpris flyrute mellem Wroclaw og København

Fra april er der en ny direkte lavpris flyrute mellem Wroclaw og København. Der bliver tre ugentlige afgange til den populære polske by. Foto: PTO.

KØBENHAVN: Når sommerplanen træder i kraft til april, kan man flyve med en ny lavpris flyrute mellem Wroclaw og København.


En ny lavpris flyrute mellem Wroclaw og København kommer på vingerne til april. Det er norske Norwegian der står bag den nye rute, der får tre ugentlige afgange. Det bliver på mandage, onsdage og fredage.

Europas bedste i 2018

Wroclaw er en af de ældste polske byer, og blev valgt som årets bedste turistdestination i 2018. Og det er ikke uden grund. Wroclaw byder på et væld af oplevelser for børn i alle aldre. Byen var også vært for EM 2012 fodbold, VM 2014 volleyball, EM 2016 herre håndbold og World Games i 2017. I 2016 var byen tillige europæisk kulturby, som København var det i 1996.

Dværge viser rundt

I Wroclaw har de en særlig forkærlighed for dværge. Det er bronzestatuer af dværge, som virker som en turistrute. Byen har endda festivaler for dværge.

(Fortsættes under)

Wroclaw holder dværge-festival for tredje gang

LÆS: Dværgefestival i Wroclaw

Historien om Wroclaw

Wroclaws historie går tilbage til år 1000 i forbindelse med oprettelsen af fire bispedømmer i Gniezno (968), Krakow, Kolobrzeg og Wroclaw. Øen Ostrow Tumski, hvor bispedømmet blev oprettet, regnes for at være den ældste del af byen.

Wroclaw havde været en handelsby hvor de vigtigste handelsruter gennem Europa krydsede: Via Regia (fra Spanien til Rusland) og Ravvejen (fra den italienske halvø til Østersøen). Wroclaw var også medlem af Hanseforbundet. I tidens løb har Wroclaw været underlagt Polen, Bøhmen, Østrig-Ungarn og Preussen. Under Anden Verdenskrig blev det meste af byen ødelagt, og den var tildelt Tyskland, indtil man på Potsdam-konferencen besluttede at flytte grænsen mod vest, så byen atter blev polsk. Tysk civilbefolkning blev tvangsforflyttet til den sovjetisk kontrollerede del af Tyskland. Til Wroclaw kom til gengæld polakkerne fra andre dele af Polen, bl.a. det tidligere østlige Polen (Lviv og Vilnus områder), der efter krigen blev tildelt Sovjetunionen.

Wroclaw blev ramt af omfattende oversvømmelser fra Oder i 1997, og meget af byen blev kraftigt beskadiget. Byen har mere end 100 broer.

Mere information

Wroclaw er et besøg værd, og på nedenstående link er der flere informationer om den polske by.

LINK: Wroclaw officielle hjemmeside (engelsk)

Wroclaw og andre nyheder

Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk. Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY – 23435905. Du kan også gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.