Officielt: Danmark vil sende F16-fly til Ukraine

NATO-lande
Danmark og Holland vil give F16-fly til Ukraine, oplyser de to lande søndag eftermiddag. Der er ingen oplysninger om antal og leveringstider, men den formelle politiske udmelding modtages med glæde i Ukraine. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Danmark vil sende F16-fly til Ukraine, har Danmarks forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen netop meddelt.

LÆS  Præsident og statsminister: Intet angreb på Polen

Danmark vil sende F16-fly til Ukraine. Det oplyser forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen søndag eftermiddag og 20 minutter før et indkaldt pressemøde på Flyvestation Skrydstrup. Danmark fik i sidste uge tilladelse til at uddanne ukrainske piloter og teknikere, og nu vil Danmark spørge USA om tilladelse til at overføre F16-fly til Ukraine.

Danmark vil sende F16-fly

– Det gør mig stolt, at Danmark sammen med Nederlandene vil donere F16-kampfly til Ukraines frihedskamp mod Rusland og deres meningsløse aggression. Danmarks støtte til Ukraine er urokkelig, og med donationen af F16-fly går Danmark nu forrest, siger Danmarks forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen.

(Fortsættes under)

Polsk general: 80 til 100 F-16 kampfly til Ukraine

Polsk general: 80 – 100 F16-fly til Ukraine

Danmark og Holland har stået i spidsen for etableringen af den internationale træningskoalition med F16-kampfly sammen med ni andre lande. Koalitionen blev annonceret allerede på NATO-topmødet i Vilnius og skal sikre træning af det ukrainske luftvåben i anvendelsen af bl.a. F16-kampfly.

Intet antal og leveringsdato

Det er fortsat ikke oplyst, hvornår og hvor mange fly der leveres. Det ventes ikke at de første leverancer kan finde sted i år, sagde den ukrainske forsvarsminister lørdag.

LÆS MERE: Danmark vil sende F16-fly till Ukraine (Forsvarsministeriet)

TV2 - Polen sender kampfly til Ukraine. Statsminister, forsvarsminister og chefredaktør. 20 mar 2023

 

 

 

LÆS  Europa taler om energi, økonomi og Ukraine i Polen

LÆS  Polske landmænd er utilfredse med lave priser på korn