Parlament vedtager ny lov om tilskud til varme

Korset_i_parlamentet_Polen_Sejmen
Det polske parlament har med mindst muligt flertal vedtaget at flytte lokal og regionalvalgene til foråret. Nu skal beslutningen bekræftes af parlamentets overhus og præsidenten. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens parlament har godkendt en ny lov, der skal hjælpe polakker med hjælp til de stærkt stigende energipriser.


Polens parlament har vedtaget en ny lov, der giver mere støtte til polakkernes stigende udgifter til energi og varme. Priserne er generelt steget voldsomt, inflationen er rekordhøj, og de eksplosive stigninger i energipriserne har gjort livet surt for mange polakker.

Blanke stemmer om ny lov

Lovforslaget blev vedtaget med 293 for, 22 imod og 112 blanke stemmer, oplyser det regeringskontrollerede nyhedsbureau PAP. For at beslutningen kan blive til lov, skal overhuset også godkende loven, og den polske præsident skal også underskrive den først.

Polakker der bruger gas, får en engangsydelse på 500 zloty, og 1.000 zloty der de der bruger træflis. Polske hjem der opvarmes med olie, får 2.000 zloty.

I forvejen er der givet engangstilskud til kulopvarmede hjem på 3.000 zloty.

 

polennu.dk har ikke bygget en betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.

 

Polske kulminer skovler penge ind til staten